Μηνύματα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Σκούρτης, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Ο φετινός εορτασμός της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι εντελώς διαφορετικός από τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των ραγδαίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων και της βαθιάς κρίσης που περνά το πολιτικό μας σύστημα.

Σήμερα, τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες δυσκολίες και δοκιμασίες, ενώ για πρώτη φορά  κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή.

Οι ραγδαίες εξελίξεις, με αποκορύφωμα την οικονομική ύφεση, έχουν επιδεινώσει την καθημερινότητα μας και δημιουργούν μια εκρηκτική περιρρέουσα ατμόσφαιρα που απειλεί με αποδόμηση το αξιακό μας σύστημα και τις διάχυτες κοινωνικές αξίες, για τις οποίες ξεχωρίζει η ελληνική κοινωνία.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται το κράτος μας, οφείλουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Οι αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου, ας αποτελέσουν φάρο, για να μας θυμίζει τις υποχρεώσεις μας απέναντι, στην πατρίδα, τη δημοκρατία και τη νεολαία.

                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Χρήστο Ανθη

 

 

   2011. Το σύνθημα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου: ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αναζητά δικαίωση από τη γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία, όταν ήλθε στην εξουσία, το ξέχασε!

   Ζητεί τη δικαίωση ο ελληνικός Λαός, που κάνει αγώνα επιβίωσης και υποφέρει από την πολιτική ηγεσία του τόπου που υπαναχωρεί και έχει ξεχάσει το ΟΧΙ.

   Ζητεί τη δικαίωση και η νέα γενιά των Ελλήνων που αναζητά μια καλύτερη τύχη, εγκαταλείποντας τη Χώρα της.