Σύσκεψη Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων που θίγονται από την ανάπτυξη υδατοκαλλιέργειας

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπής Φορέων που θίγονται από την ανάπτυξη υδατοκαλλιέργειας συνεκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, την Τετάρτη 23/11/2011, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχων, βουλευτών και πλήθος φορέων.

Παραβρέθηκε επίσης και μίλησε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Αλιβιζάτος.
Εγινε αναφορά σε όλο το φάσμα του θέματος και υιοθετήθηκε ομόφωνα αίτημα για άμεση απόσυρση της ΚΥΑ(ΦΕΚ Β2505/2011).
Από το Μεγανήσι το παρόν έδωσαν:
Από τον Δήμο Μεγανησίου, ο οποίος είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, εκπροσώπησε ο εξουσιοδοτημένος από τον Δήμαρχο, για αυτόν τον σκοπό, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάλαμας Σπύρος, ο οποίος υπέγραψε και την σχετική διακήρυξη.
Από το Σύνδεσμο Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ» αντιπροσωπεύοντας το Δ.Σ.  και υπέγραψε την σχετική διακήρυξη ο Γενικός Γραμματέας Κανέλλος Κωνσταντίνος.
Φωτό: Κανέλλος Κώστας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

syntonistikiepitropi@yahoo.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  24.11.2011

      Εντυπωσιακή σε προσέλευση υπήρξε η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής την Τετάρτη 23.11.2011 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι Συλλόγων, δημοτικών παρατάξεων και Δήμαρχοι των θιγόμενων περιοχών, αλλά και βουλευτές και πολιτευτές πολλοί από τους οποίους υπέγραψαν το αίτημα της Επιτροπής για άμεση απόσυρση της παράνομης και αντισυνταγματικής ΚΥΑ του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών». Ανάμεσά τους, και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλιβιζατος, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα ότι το Χωροταξικό, που υπέγραψε ο πολιτικός του προϊστάμενος καταστρέφει τον τουρισμό και το περιβάλλον. Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Ασκούνη, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στον αγώνα της Επιτροπής και ενημέρωσε ότι η Ένωση θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα για την απαιτούμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

      Τα μέλη της Επιτροπής κατήγγειλαν τους οχτώ Υπουργούς που υπέγραψαν την ΚΥΑ, για σοβαρές πολιτικές και ποινικές παραβάσεις, αφού σε συνεδρίασή τους, που φαίνεται να διεκπεραιώθηκε σε «χρόνο μηδέν» αργά το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου, βεβαίωσαν ότι έλαβαν υπόψη ανύπαρκτη, αλλά υποχρεωτικά προαπαιτούμενη «γνώμη», του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού. Οι καταγγελίες επικεντρώθηκαν ειδικότερα στο ρόλο του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου, η οικογένεια του οποίου κατέχει μεγάλη εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και των Υπουργών ΠΕΚΑ, κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκη, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας πρωτοστάτησαν στις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις. Η Επιτροπή δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες όλα τα σχετικά στοιχεία θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα υπό μορφή Μηνυτήριας Αναφοράς κατά των οχτώ Υπουργών.