Το «Χωρίς Αυτοκίνητο» της ΕΤ3 στο Μεγανήσι

Η εκπομπή «Χωρίς Αυτοκίνητο» είναι μια νέα, ημίωρης διάρκειας, σειρά της ΕΤ3 που κάνει φυσιολατρικές περιηγήσεις και προτείνει διαδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το 4ο επεισόδιο της σειράς, απ’ όσο είδαμε στο faceboook,  βρίσκει στο δρόμο του το Μεγανήσι. Η εκπομπή ήταν να προβληθεί την προηγούμενη Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε λόγω απεργίας, οπότε μάλλον θα την δούμε αυτήν την Κυριακή 11-12-2011, στις 9:00 το βράδυ (επανάληψη την επόμενη Παρασκευή, 10:00 το πρωί).

Η ταυτότητα της εκπομπής από το site της ΕΡΤ:

  Σειρά 10 ημίωρων εκπομπών που έχει ως παρουσιαστές νέους που εναλλάσσονται σε κάθε επεισόδιο. Αγόρια και κορίτσια που μεγαλώνουν σε αστικά κέντρα και αναζητούν εκτός πόλης μονοπάτια που οδηγούν στην πρακτική γνώση του παλιού και του νέου, της παράδοσης και των νέων τάσεων, της δημιουργίας και της φυσικής ομορφιάς.
Περπατώντας, βιώνουν άμεσα την εμπειρία και τη μοιράζονται με τον τηλεθεατή. Αντί να επισκεφτούν ένα χωριό με αυτοκίνητο, ακολουθούν τη διαδρομή με τα πόδια, ζώντας μία περιπέτεια. Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής συναντούν εικόνες αυθεντικές, όπως ένας βοσκός ή ένα παλιό γεφύρι, ενώ κάποιες φορές έρχονται αντιμέτωποι με φυσικά φαινόμενα, όπως μία ξαφνική νεροποντή.
Σε κάθε περίπτωση, το ταξίδι γίνεται «Χωρίς αυτοκίνητο» και σκοπός δεν είναι ο προορισμός, αλλά οι φυσικές ομορφιές και οι μικρές περιπέτειες που οδηγούν σε αυτόν.Παίζουν: Σενάριο: Λουκάς Κούχτιν
Έρευνα – επιμέλεια παραγωγής: Κώστας Ζήσης
Αφήγηση: Ιωάννα ΚαζαντζίδουΣκηνοθέτης: Λουκάς Κούχτιν
Παρουσιαστής: Ελευθερία Γεροφωκά, Μανώλης Καρδαράς, Εκάβη Ντούμα