Έκτακτο δελτίο για ακραία καιρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία περιμένουμε σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα από τη δυτική Ελλάδα, που τη νύχτα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι :

1. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

2. Οι έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

3. Οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο που είτε σαν νοτιάδες την Πέμπτη 22-12-11 είτε σαν βοριάδες την Παρασκευή 23-12-11 θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

4. Οι χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή 23-12-11 σε όλη τη χώρα που θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ο παγετός στα ηπειρωτικά.

Β. Την Πέμπτη 22-12-11 προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Γ. Την Παρασκευή με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.

Δ. Το Σάββατο 24-12-11 αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.

Ε. Στην περιοχή της Αττικής ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης 21-12-2011 και την Πέμπτη 22-12-2011. Από τη νύχτα της Πέμπτης θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

(Zougla.gr)