Το Εργατικό Κέντρο για τα ναρκωτικά

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς το κούτελο στο χώμα! / Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ’ όχι ελεφτερία!» (Κ. Βάρναλης)

Ο αγώνας για την απελευθέρωση της τάξης μας είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για την κατάργηση όλων των ναρκωτικών ανεξάρτητα αν τα ονομάζουν σκληρά ή μαλακά, γνήσια ή υποκατάστατα.

Το νομοσχέδιο “κώδικας ναρκωτικών “ που συζητιέται στη βουλή προσπαθεί να φέρει άλλο ένα πλήγμα στην εργατική τάξη, στους αγώνες και την ποιότητα ζωής της.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με επείγουσες διαδικασίες φέρνει και θέλει να περάσει το νόμο που θα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και θα πολλαπλασιάζει το εμπόριο και τη διακίνηση του λευκού θανάτου.

Άλλο ένα δηλητηριώδες όπλο στη φαρέτρα των καπιταλιστών δουλεμένο από τα κόμματα που μοναδικό στόχο έχουν να κοντρολάρουν τις ζωές μας τα οράματα και τα ιδανικά μας, να κατευθύνουν τα μυαλά μας, τα μυαλά των νέων, στην εξάρτηση την υποταγή και προσαρμογή σε ότι ευνοεί την πλουτοκρατία.

Στα μέτρα που καθημερινά εξαπολύουν εναντίον μας όπως αυτό της ανεργίας, της επιβολής των χαρατσιών, της μείωσης των μισθών, της αφαίρεσης ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας, φέρνουν σαν ενισχυτικό το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των ναρκωτικών που επεξεργάζονταν χρόνια τώρα και δεν τολμούσαν να περάσουν.

Οι προφάσεις, ότι σέβονται την ελευθερία μας για να κάνουμε χρήση σε ότι «γουστάρουμε», ότι με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες, ότι θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι, δεν μπορούν να ξεγελάσουν όλους εμάς που καθημερινά παλεύουμε για να υψώσουμε την εργατική τάξη, την τάξη μας, στο επίπεδο που θα μπορεί ελεύθερα να καθορίζει τη ζωή της και να αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει για να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της.

Τεράστιες οι ευθύνες του ΣΥΝ, ο οποίος εμφανίστηκε υπέρμαχος του νομοσχεδίου.

Το εγχείρημα της απελευθέρωσης χρήσης του χασίς και υποκατάστατων σε γειτονικές χώρες είναι ενδεικτικό για των αριθμό των εξαρτημένων που αυξάνεται ανησυχητικά.

Στην Ολλανδία, σχεδιασμένα, αποφασίστηκε η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών την περίοδο ακριβώς που αναπτυσσόταν ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα και τώρα το ποσοστό όσων κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης ξεπερνάει το 80%.

Σχεδιασμένα και στη χώρα μας επιχειρείται η απελευθέρωση ταυτόχρονα με την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων και το δυνάμωμα της εργατικής αλληλεγγύης.

Το ΠΑΜΕ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τα ταξικά συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα να συμβάλλουν στο ξεσκέπασμα του εγκληματικού νομοσχέδιου. Να ξεσηκωθούν. Να στείλουν καταδικαστικές αποφάσεις συμβουλίων, συνελεύσεων, επιτροπών στην τρικομματική κυβέρνηση και στους υποστηρικτές της ελεύθερης χρήσης των υποκατάστατων, να πάρουν πρωτοβουλίες για την παρεμπόδιση της ψήφισης του νομοσχέδιου. Να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς με τους εργαζόμενους, αλλά και στις εργατικές γειτονιές, κάθε χωριό.

Αγωνιζόμαστε για την πραγματική απελευθέρωση της τάξης μας από όλα τα δεσμά των καπιταλιστών.

Δε χαρίζουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών της τάξης μας σε κανέναν.

(Πηγή: www.kolivas.de)