Στην Τουριστική Έκθεση Βρυξελλών η ΠΙΝ – 400.000 ευρώ για τουριστική προβολή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στην Τουριστική Έκθεση Βρυξελλών η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

     Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Salon des Vacances 2012, των Βρυξελών, συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής.
Μετά την Ουτρέχτη, τη Βιέννη και το Βερολίνο, η έκθεση των Βρυξελλών θεωρείται κορυφαία ως προς την επισκεψιμότητα και αναμένεται ο αριθμός των επισκεπτών, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, να φτάσει τους 120.000.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει στην έκθεση αυτή, με κριτήριο την εμπειρία αλλά και την οικονομική δυνατότητα των Βέλγων να κάνουν διακοπές.
Επίσης, ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Βέλγων είναι η επένδυση στον τόπο διακοπών που τους δελεάζει, με στόχο να παραμένουν όσο το δυνατότερο στο μέρος που επιλέγουν αλλά και κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους.

Στην έκθεση των Βρυξελλών τιμώμενο νησί εφέτος είναι η Κέρκυρα και για το λόγο αυτό ο Δήμος Κέρκυρας έχει οργανώσει σχετική εκδήλωση στο χώρο της έκθεσης.

Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην έκθεση συμμετέχουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αλίκη Λούβρου και Μαρία Καββαδά.

~~~

Το κονδύλι των 400.000 € ενέκρινε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας το πρώτο εξάμηνο του 2012. Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια διαμόρφωσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα… τουριστικής προβολής που περιλαμβάνει συμμετοχή σε εκθέσεις, τη δημιουργία εντύπου και οπτικοακουστικού υλικού, τη φιλοξενία παραγόντων του τουρισμού και δημοσιογράφων, τη διαφημιστική προβολή σε ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό και την οργάνωση εκδηλώσεων τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Στόχος είναι να προβληθεί η Περιφέρεια στη διεθνή τουριστική αγορά ως ανταγωνιστικός προορισμός, με βασικά πλεονεκτήματα: το περιβάλλον και τον πολιτισμό της.
Για την υλοποίηση του προγράμματος προβολής έγινε διαγωνισμός με την έγκριση του ΕΟΤ, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται εντός των ημερών. Εν τω μεταξύ και λόγω της χρονοτριβής περί τον διαγωνισμό και τις επιβεβλημένες από το νόμο εγκρίσεις, η συμμετοχή στις εκθέσεις μέχρι ώρας επιβαρύνει τον περιφερειακό προϋπολογισμό.

Πηγή: LefkadaNews