Φιλική νίκη με τη Βουλγαρία η Εθνική Eλλάδος Γυναικών του Αλέκου Δάγλα

Δημητράκου: «Τέλειος διάδοχος του Μίσσα ο Δάγλας»

Φωτό &  Βίντεο: Κανέλλος Κώστας

Η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών επικράτησε της Βουλγαρίας σε φιλικό αγώνα με τον Αλέκο Δάγλα να τονίζει πως στόχος είναι η ομάδα του να παίξει ακόμα καλύτερα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: «Στην αρχή του παιχνιδιού η ομάδα ήταν επηρεασμένη από την αγωνιστική αποχή 15 ημερών και αυτό φάνηκε ειδικά στην άμυνα. Στο β’ μέρος κάναμε καλή εμφάνιση, ενώ προς το τέλος του ματς όταν πήγε να κλείσει η διαφορά αντιδράσαμε καλά. Είμαι ευχαριστημένος. Στόχος είναι να παίξουμε αύριο καλύτερα σε άμυνα και επίθεση και η ομάδα να είναι έτοιμη στο πρώτο ματς του ομίλου με αντίπαλο τη Φινλανδία».

Πηγή: On Sports

Σε καλή αγωνιστική κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται η εθνική ομάδα των γυναικών λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε φιλικό αγώνα που έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, επικράτησε της Βουλγαρίας με 65-56. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου αύριο στις 7μ.μ. στο ίδιο γήπεδο.

Δεκάλεπτα: 13-16, 38-34, 53-47, 65-56
Ελλάδα (Δάγλας): Καλέντζου 3, Σπαθάρου 2,Δημητράκου 9(2), Χατζηνικολάου 17, Κωτσοπούλου, Σταυρίδου, Παπαμιχαήλ 8, Λύμουρα 2, Σωτηρίου 13(1), Σκιαδοπούλου 4, Σπανού 7(1).
Βουλγαρία (Μπουτσέτα): Νικόλοβα 2, Στανόεβα, Παχβάροβα 10(1), Ζλατάνοβα 13, Περοστίγισκα 18, Σλάβοβα 3(1), Μίτεβα 1, Γκεοργίεβα 6, Πέτεβα 3(1), Καρτσόφσκα, Πόστοβα.

Πηγή: On Sports

 

Στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Γυναικών, με τον Αλέκο Δάγλα να αντικαθιστά τον Κώστα Μίσσα, αναφέρθηκε η Ζωή Δημητράκου.

Η 25άχρονη φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τις πρώτες εμπειρίες των διεθνών μας με το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά και το φετινό στόχο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το νέο τεχνικό της Εθνικής Γυναικών, Αλέκο Δάγλα, που αντικατέστησε τον Κώστα Μίσσα: «Ο Αλέκος Δάγλας αντικατέστησε τον Κώστα Μίσσα νωρίτερα αυτόν το χρόνο και όπως ήταν αναμενόμενο πήρε στις παίκτριες λίγο χρόνο για να συνηθίσουν και να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις του και με το νέο πρόσωπο και ρόλο τους. Στην αρχή ήταν σίγουρα λίγο παράξενο για όλες μας να μην έχουμε το Μίσσα στις προπονήσεις. Τα τελευταία έξι χρόνια έκανε την ελληνική ομάδα πραγματικά ανταγωνιστική, μια σημαντική ομάδα στην Ευρώπη. Δεν ήταν μόνο ένας προπονητής μπάσκετ, αλλά και δάσκαλος της ζωής! Νομίζω, όμως, ότι και ο νέος προπονητής μας ήταν η τέλεια επιλογή για να διαδεχθεί το Μίσσα».

Για το εάν έχουν ομοιότητες οι δύο προπονητές: «Έχουν παρόμοια φιλοσοφία κι, επίσης, έχει κι αυτός υψηλές προσδοκίες για εμάς. Όλα ξεκινούν από την άμυνά μας και στη συνέχεια με τον αιφνιδιασμό μας. Πέρυσι στην Πολωνία δεν τα καταφέραμε όπως θέλαμε. Χάσαμε ένα ματς που δεν έπρεπε να χάσουμε και αποκλειστήκαμε. Όμως, ένα χρόνο αργότερα είμαι πεπεισμένη ότι θα πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης στα τελικά της Γαλλίας το 2013».

Για τον όμιλο, στον οποίο έχει κληρωθεί η Εθνική Ελλάδας (με Φιλανδία, Λουξεμβούργο, Λετονία): «Έχουμε αντιμετωπίσει ξανά τις ομάδες του ομίλου μας στο παρελθόν. Σίγουρα, Λετονία και Ιταλία έδειξαν ότι είναι δυνατές, αλλά το ίδιο δυνατές είμαστε και εμείς. Θα αντιμετωπίσουμε και τις τέσσερις ομάδες με την ίδια νοοτροπία και ψυχολογία και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που περιμένουμε. Είμαστε πολύ παθιασμένες για την πρόκριση και εφόσον το δείξουμε στο γήπεδο, νομίζω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να προκριθούμε».

Για την απουσία της Στέλλας Καλτσίδου, που είναι τραυματίας: «Δυστυχώς, θα μας λείψει η Στέλλα Καλτσίδου τόσο ως παίκτρια όσο και ως άνθρωπος. Της ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Το σκοράρισμα στην επίθεση ήταν πάντα μια πρόκληση για την Εθνική μας. Τώρα, θα πάρουμε περισσότερες πρωτοβουλίες άλλες κοπέλες και είμαστε έτοιμες να ανυπόμονες να το πράξουμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη από νέες ταλαντούχες κοπέλες. Δεν είναι θέμα για να μας ανησυχήσει, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη επτά παίκτριες με εμπειρία που θα είναι ο κορμός της ομάδας την επόμενη πενταετία. Δίπλα σε αυτές ξεκινά μια ομαλή μετάβαση για νέες παίκτριες, που όταν έρθει η σωστή ώρα θα είναι έτοιμες να προσφέρουν. Έχουμε ήδη πέντε κοπέλες κάτω των είκοσι ετών, που και προπονούνται και παίζουν».

Πηγή: On Sports