Έναρξη του επετειακού 50ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΛΚΛΟΡ (φωτό-βίντεο)

Την ευκαιρία για ένα νοερό πολυπολιτισμικό ταξίδι πρόσφεραν σε όσους παρευρέθηκαν εχθές το απόγευμα στην πόλη της Λευκάδας τα μέλη των γκρουπ διαφόρων χωρών που συμμετέχουν στο Επετειακό 50ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκόρ Λευκάδας.

Αναλυτικότερα το απόγευμα λίγο πριν τη δύση του ηλίου και κατά τη διάρκεια της μεγάλης χορευτικής παρέλασης, η κεντρική αγορά Λευκάδας πλημμύρισε από τα πλούσια χρώματα των παραδοσιακών φορεσιών της κάθε χώρας, από τους ποικίλους χορευτικούς ρυθμούς, από τραγούδια και μελωδίες.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τον  χορό της ειρήνης και συναδέλφωσης των Λαών, που έλαβε χώρα στην δυτική παραλία της Λευκάδας.

Στη συνέχεια άνοιξε η αυλαία της τελετής έναρξης του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκόρ, που έλαβε χώρα στο Ανοιχτό θέατρο Λευκάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ιστορική ανδρομή στα 50 χρόνια του φεστιβάλ και ολιγόλεπτη αντιπροσωπευτική εμφάνιση όλων των συγκροτημάτων.

Στην τελετή την παρουσίαση της οποίας, αναλαμβάνει από το 1983 αφιλοκερδώς ο κ. Αλέξης Κωστάλας, ανακοινώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, σύμφωνα με την οποία ανακηρύχθηκε ο κ. Κωστάλας Επίτιμος Δημότης και πραγματοποιήθηκε η βράβευση του για την πολύχρονη πολιτιστική προσφορά του στο Δήμο, από τον αντιπρόεδρο του πνευματικού κέντρου κ. Τάσο Γαζή.

Την επετειακής μορφής εκδήλωση τίμησαν όλοι όσοι κατέκλισαν με την παρουσία τους το Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας, μεταξύ των οποίων και ο  Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου, ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδ. Σολδάτος,ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θοδ. Βερύκιος, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κων. Αραβανής, ο Δήμαρχος Μεγανησίου Ευστ. Ζαβιτσάνος, , ο Αντιδήμαρχος Στ. Ρόκκος, ο Αντιδήμαρχος Λευτ. Αραβανής, ο πρώην Βουλευτής Λευκάδας Ξεν. Βεργίνης, καθώς και ο Πρέσβης των Φιλιππίνων και αντιπροσωπεία της Κίνας.

Χαιρετισμό απεύθυναν στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λευκάδας, ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. και ο Βουλευτής Λευκάδας, ο οποίος μάλιστα αφού καλωσόρισε, προέτρεψε τα φιλοξενούμενα μέλη των γκρουπ, να μεταδώσουν στις πατρίδες τους, το μήνυμα ότι οι Έλληνες είναι δυνατός λαός, φιλόξενος και σκληρά εργαζόμενος, σε αντίθεση με όποιο αρνητικό μήνυμα προβάλλεται από διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη χώρα.

Στην οικουμενικού πνεύματος χθεσινή γιορτή φάνηκε ότι στις μέρες της παγκόσμιας κρίσης, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη όχι μόνο συναδέλφωσης των λαών, αλλά και η διατήρηση της παράδοσης και των εθίμων της κάθε χώρας, στοιχεία που αποτελούν την  σφραγίδα της, η οποία πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτη στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που ο κόσμος διανύει.


(Πηγή: www.lefkadanews.com)