Η ΔΕΗ αντικατέστησε το προβληματικό κομμάτι του δικτύου μεταφοράς ρεύματος στο Μεγανήσι

Βίντεο & Φωτογραφίες

Τα τελευταία γεγονότα με τις συνεχείς και πολύωρες διακοπές του ρεύματος στο Μεγανήσι, δημιούργησαν πολλαπλές αντιδράσεις στο νησί και βέβαια μια αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται. Αυτό,  δεν άφησε αδιάφορο το Δήμο Μεγανησίου, ο οποίος  απαίτησε την άμεση και οριστική λύση των προβλημάτων.

Όπως στη συνέχεια ενημερωθήκαμε, ένα μέρος του δικτύου, από τον Πόρο μέχρι και την περιοχή που το καλώδιο υποθαλασσώνεται, βρίσκεται σε περιοχή δύσβατη, βραχώδες και με πυκνή βλάστηση.  Στην πραγματικότητα η πρόσβαση γίνεται μόνο από την θάλασσα και μάλιστα στο σημείο που το καλώδιο υποθαλασσώνεται.

Παλαιότερα από ότι μας είπαν οι τεχνικοί στα δίκτυα η συντήρηση γίνονταν κάθε δύο χρόνια κι έτσι περιορίζονταν οι βλάβες.

Τα τελευταία χρόνια όμως η συντήρηση εγκαταλείφτηκε, με αποτέλεσμα με τις πρώτες βροχές και κεραυνούς, να δημιουργείται βραχυκύκλωμα στα γυμνά καλώδια και να καίγονται οι μονωτήρες.

Επίσης το απάτητο μέρος έγινε πιο δύσβατο και η ΔΕΗ  απλά  μπάλωνε τις ζημιές με αποτέλεσμα το Μεγανήσι να μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με το παραμικρό.

Τελικά μετά από την παρέμβαση και απαίτηση του Δήμου, αναλαμβάνοντας ο  ίδιος το κόστος μεταφοράς των υλικών και των συνεργείων, σήμερα το πρωί το προβληματικό  κομμάτι του δικτύου αποκαταστάθηκε πλήρως. Εκεί οφείλεται και η προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σήμερα το πρωί.

Στην κάμερα του ΜΤ μίλησε ο προϊστάμενος  του συνεργείου κος Σταματέλος.