Ημερίδα για το Πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ

DSC00044

Με ικανοποιητική προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολιτισμού η ενημερωτική ημερίδα για το Πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ. Πρόκειται για το ξεκίνημα της εφαρμογής με τίτλο «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας». Ομιλητές ήταν κατά σειρά:

-Ο Δήμαρχος Μεγανησίου κος Στ. Ζαβιτσάνος που ανέπτυξε την στόχευση και την βούληση του Δήμου να στηρίξει την κοινωνική συνοχή. Αναφέρθηκε σε δυνητικές δράσεις που θα μπορούσαν να διαρθρώσουν ένα δίκτυο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και σε ένα τοπικό σύμφωνο ανάπτυξης στο πλαίσιο ενός άλλου μοντέλου που δεν θα έχεθι τον τουρισμό ως μονοκαλλιέργεια, αλλά θα συμβάλουν σε αυτό οι πρωτογενείς και οι πολιτιστικοί και πολιτισμικοί πόροι του Μεγανησίου.

-Ο κος Ν. Παπαδάτος (από την REMACO Α.Ε., ως συντονιστής εταίρος) που ανέπτυξε συγκεκριμένα το ΤΟΠΕΚΟ για την Λευκάδα (θα επιλεγούν 100 άτομα συνολικά σε διάφορους τομείς εξειδίκευσης). Το Πρόγραμμα, όπως εξήγησε, αφορά καταρχήν τέσσερις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια άνεργους άνω των 45, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και άτομα που απειλούνται από την φτώχεια) αλλά, τόνισε, θα ακολουθήσουν και άλλα πιο διευρυμένα προγράμματα.

-Η κα Ασπ. Μπένου από την ΔΕΠΟΚΑΛ που εξήγησε ότι το πρόγραμμα ανοίγει την Δευτέρα 18 Φλεβάρη και οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι την 5η Μάρτη και ανέφερε όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι (στην περίπτωση του Μεγανησίου θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με την ΚΟΙΔΕΜ, σε εργάσιμες ώρες).

Ακολούθησαν ερωτήσεις.

Ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ημερίδα:

video 1

video2

video 3

video4

video 5

video 6

video 7

video 8