Πρόσκληση Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου σε συζήτηση

Κυριακή 28 Απριλίου 2013, 10;30, Πολυχώρος «Στάση Βύρωνα»

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου έχει υποστηρίξει ότι ο Δήμος και ο τρόπος που αυτός λειτουργεί αποτελούν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης του νησιού και της προσπάθειας να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών.

Η ΚΕΠΜ στις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της έχει επισημάνει και τεκμηριώσει ότι ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου είναι αναχρονιστικός και πολλές φορές αυθαίρετος και ζημιογόνος για το νησί και τους δημότες. Απαιτείται η εφαρμογή ενός σύγχρονου μοντέλου εύρυθμης λειτουργίας με βάση την μέγιστη εθελοντική συμμετοχή των δημοτών, την διαφάνεια, την τήρηση των νόμων, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευαισθησία.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, ένα χρόνο και, πριν τις Δημοτικές εκλογές και πριν αρχίσουν οι προεκλογικές κινήσεις και ζυμώσεις παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους συμπατριώτες σε μια ανοιχτή συζήτηση με αντικείμενο τον καθορισμό ενός ελάχιστου πλαισίου αρχών και προτεραιοτήτων που θα διέπει την λειτουργία του Δήμου και θα δεσμεύει όσες Δημοτικές παρατάξεις θα το αποδεχτούν.
Οι καιροί είναι κρίσιμοι και η συστράτευση είναι η λύση για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα. Υπάρχουν αξίες, ανάγκες και άλυτα προβλήματα που μπορούν να εξαιρεθούν από την πολιτική αντιπαλότητα.

Για τον λόγο αυτό προσκαλούμε κάθε συμπατριώτη ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά του πιστεύω, από το αν ανήκει σε κάποια παράταξη την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 10.30 το πρωί στο χώρο ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, Χρυσοστόμου Σμύρνης 143-151 στο Βύρωνα σε ανοιχτή συζήτηση περί τα Δημοτικά πράγματα χωρίς προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς στην οποία ο καθένας θα μπορέσει ελεύθερα να τοποθετηθεί.
Πρόθεσή μας είναι η συζήτηση αυτή να μεταφερθεί στο Μεγανήσι.

Η Γραμματεία της Κίνησης