Οι μαθητές του Λυκείου Mεγανησίου πάνε Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΕΔΜΝ που κοινοποιήθηκε από το Δήμο στους αρμόδιους φορείς, οι Λυκειακές τάξεις Α και Β Μεγανησίου  επιλέχτηκαν στα πλαίσια φιλοξενίας σχολείων του Δικτύου Μικρών Νησιών μέλος του οποίου είναι και το Μεγανήσι, για επίσκεψη και ξενάγηση στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

To σχολείο μας θα εκπροσωπήσει  έτσι την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Οι μαθητές μας θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και να γνωρίσουν την λειτουργία   οργάνων και επιτροπών.Τα έξοδα φιλοξενίας καλύπτονται από τον ευρωβουλευτή Γιώργο Σταυρακάκη και η επίσκεψη προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο.

Κριτήριο για την επιλογή του σχολείου μας αποτέλεσε η ενεργή συμμετοχή του Δήμου Μεγανησίου σε θέματα της Ευρωπαικής Ενωσης.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν στους ευρωβουλευτές μας προβληματισμούς , ιδιαιτερότητες και ανησυχίες σε θέματα παιδείας και νεολαίας που απασχολούν μικρές νησιωτικές ενότητες όπως το Μεγανήσι, και να γνωρίσουν από κοντά μια μεγάλη Ευρωπαική χώρα.

Απαραίτητη προυπόθεση για την συμμετοχή των παιδιών είναι η συγκατάθεση του γονέα και η συνοδεία εκπεδευτικών του σχολείου.

Το έγγραφο του ΕΔΜΝ όπως κοινοποιήθηκε στο σχολείο και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

gymbrux_1