Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα στο Γ. Ν. Λευκάδας

mpezas-photo_2

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας επισκέφθηκε χθες το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τα προβλήματα του Νοσοκομείου από τη Διοίκηση, τους Διευθυντές της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και εκπροσώπους των εργαζομένων (ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) καθώς επίσης και από νοσηλευόμενους.

Στην ενημέρωση ήταν παρόντες ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερύκιος και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Ο Υφυπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και όλους τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται. Είναι μια ημέρα ελπίδας και πίστης ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα βελτιωθεί η κατάσταση για τους πολίτες που δοκιμάζονται. Παράλληλα, είναι μια ημέρα που εκπέμπει μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφθώ το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και να βρεθώ κοντά στη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΣΥ και αγωνιζόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας αλλά και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Αυτά όμως ακριβώς τα προβλήματα, μας οδηγούν στην ανάγκη για μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Μια μεταρρύθμιση που θα κινείται πάνω σε τρεις άξονες:

Την ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Τον ανασχεδιασμό και την αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα σε όσες και όσους γιορτάζουν»

(Πηγή: www.kolivas.de)