Η Σαββέρια Μαργιολά για το Μεγανήσι

Άρθρο της Λευκαδίτισας τραγουδίστριας στην Ελευθεροτυπία

Διακοπές με ένα ωραίο βιβλίο και με καλή παρέα στο αγαπημένο μου Μεγανήσι, 20 λεπτά από το ξακουστό Νυδρί της Λευκάδας με το φεριμπότ. Ενα καταπράσινο νησάκι στο σύμπλεγμα που δημιουργείται μαζί με τα νησιά Μαδουρί, Θηλιά, Κύθρος, Σπάρτη, Σκορπίδι και Σκορπιός.

Το Μεγανήσι συνδυάζει την ηρεμία του ελληνικού τοπίου με τους φιλόξενους ανθρώπους που κρατούν καλά φυλαγμένα τα μυστικά της παράδοσης. Τρία γραφικά χωριουδάκια, Σπαρτοχώρι, Κατωμέρι και Βαθύ, ενώ το τελευταίο μαζί με τα Σπήλια αποτελούν και τα δύο λιμάνια του νησιού. Περπάτησα σε μικρά και μικρότερα πλακόστρωτα στενάκια απολαμβάνοντας τα παιδικά γέλια, τις γιαγιάδες με τις παραδοσιακές φορεσιές να πλέκουν στον αργαλειό, τις μαμάδες να συζητούν στις αυλές των σπιτιών και έτσι πέρασα από το ένα χωριό στο άλλο, για να καταλήξω στο Βαθύ όπου καθίσαμε για φαγητό δίπλα στη θάλασσα και συνεχίσαμε με απογευματινό καφέ. Οσο για το βράδυ στο Μεγανήσι, τρία μικρά μπαράκια διαφορετικού ύφους για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους.

Εμεινα στον όρμο του Λιμοναρίου. Πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος. Η ατέρμονη ησυχία σε κάνει να γίνεσαι ένα με τη φύση. Και ακριβώς από κάτω, μία από τις πολλές που διαθέτει το νησί, η μικρή και απομονωμένη παραλία του Λιμοναρίου, με τις κατάλευκες πέτρες, τα σμαραγδένια νερά και την πυκνή βλάστηση γύρω, αληθινή μαγεία.

Δεν γνωρίζουν πολλοί αυτό το μέρος, αλλά όποιος το ανακαλύπτει το κάνει το αγαπημένο του «καταφύγιο»!

ΣΑΒΒΕΡΙΑ ΜΑΡΓΙΟΛΑ Τραγουδίστρια
Πηγή: Enet
Η Σαββέρια Μαργιολά κατάγεται κατά το ήμισι από τη Λευκάδα από την πλευρά της μητέρας της και είναι κόρη του Ναξιότη δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Δημήτρη Μαργιολά . Είναι μια πολύ υποσχόσμενη τραγουδιστρία όπου τον τελευταίο καιρό βρίσκόταν  επί σκηνής στο πλευρό του Γιάννη Κότσιρα και σύντομα θα παρουσιάσει τη δεύτερη προσωπική της δουλειά «Αλισάχνη».