Με το δεξί στο EUROBASKET η Εθνική- Προβλέψεις Αλέκου Δάγλα

215201

Περίπατο στην πρεμιέρα του EUROBASKET έκανε η Εθνική μας ομάδα ενάντια στην Σουηδία, την οποία νίκησε με σκορ 79-51 στον πρώτο της αγώνα στην διοργάνωση. Στη δεύτερη περίοδο του αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με πιεστικό μαν-του-μαν, έναν εξαιρετικό Μπουρούση και απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ πάτησε γκάζι και …οι Σουηδοί δεν την ξαναείδαν!

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Εθνικής στην Α’ φάση, από την σελίδα του ΑΝΤ1:

Καθημερινά από 4 έως 22 Σεπτεμβρίου η καρδιά του Ευρωμπάσκετ θα «χτυπά» απευθείας από τα γήπεδα της Σλοβενίας. Όλοι οι αγώνες της Εθνικής, τα μεγαλύτερα ντέρμπι της διοργάνωσης και η τελική φάση θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1

* Ελλάδα-Σουηδία 4 Σεπτεμβρίου στις 18.45

* Ελλάδα-Ρωσία 5 Σεπτεμβρίου στις 22.00

* Ελλάδα-Τουρκία 7 Σεπτεμβρίου στις 22.00

* Ελλάδα-Ιταλία 8 Σεπτεμβρίου στις 18.45

* Ελλάδα-Φινλανδία 9 Σεπτεμβρίου στις 15.30

Στη β’ φάση, από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου, θα μεταδοθούν 6 αγώνες. Οι αγώνες της Εθνικής θα διεξαχθούν στις 12,14 και 16 Σεπτεμβρίου. Οι προημιτελικοί θα μεταδοθούν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ο ημιτελικός στις 20 Σεπτεμβρίου και ο μικρός και ο μεγάλος τελικός στις 22 Σεπτεμβρίου. Αν η ελληνική ομάδα αγωνιστεί για την 5η ή την 6η θέση, το ματς θα προβληθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο ΑΝΤ1 σε κάθε «μάχη» της Εθνικής θα βγάλει pre και post game εκπομπή με όλο το ρεπορτάζ πριν και μετά τη λήξη του κάθε αγώνα. Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι οι Ιάκωβος Φιλιππούσης, Παναγιώτης Περπερίδης και Γιάννης Ψαράκης και στο ρεπορτάζ ο Βασίλης Χατζηδάκης.

Δεδομένου ότι πολλές ομάδες κατεβαίνουν στο τουρνουά με ελλείψεις, ρωτήσαμε την άποψη και τις προβλέψεις του δικού μας κόουτς, Αλέκου Δάγλα αφού εξάλλου έχει κι ο ίδιος φορέσει το εθνόσημο.

Αλέκος Δάγλας:

«Η Ελλάδα έχει για μια ακόμα φορά πολύ καλή ομάδα με εξαιρετική χημεία. Δεν είδα το πρώτο ματς γιατί είχα προπόνηση, αλλά δεν αμφιβάλλω για το ότι η ομάδα μπορεί τελικά να βρεθεί μέσα στα μετάλλια. Έχει πάθος, φοβερή όρεξη και δίψα για διάκριση, κάτι πολύ σημαντικό σε τετοιους αγώνες. Φυσικά θα πρέπει να πούμε ότι παρά τις ελλείψεις η Ισπανία παραμένει ένα «κλικ» πάνω σαν ομάδα, αλλά η Εθνική μας, μαζί με την Γαλλία και την Λιθουανία, θα πρέπει να είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για τα μετάλλια. Δεν αποκλείεται βέβαια και κάποια έκπληξη, κάποιο αουτσάιντερ (πχ Ρωσία, Σερβία κτλ), να μπει σφήνα ανάμεσά τους. Ωστόσο σε ένα τόσο μακρύ και επίπονο τουρνουά είκοσι ημερών, είναι νωρίς για να μιλήσουμε για απόλυτα φαβορί, καθώς οι κρίσιμοι αγώνες (και ειδικά ο «χιαστί» από την 8άδα στην 4άδα) θα κρίνουν πολλά. Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά στα δύσκολα και με την -απαραίτητη- τύχη, θα επιστρέψει με κάποιο από τα μετάλλια».

Ευχαριστούμε κόουτς. Κι αν κρίνουμε από το πόσο μετρημένος και συντηρητικός είσαι πάντα στις δηλώσεις σου, μήπως θα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για το χρυσό;  🙂