Μπαράζ δημοσιευμάτων για το Μεγανήσι και την ενδεχόμενη επένδυση Rothschild

AJCO323726

Με μεγάλη πυκνότητα το Σαββατοκύριακο που πέρασε είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα για το Μεγανήσι, ή μάλλον για την …γη του Ρότσιλντ, που ήταν κάποτε Μεγανησίωτικη γη. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα δημοσιεύματα τροφοδοτούνται από συγκεκριμένες πηγές (εννοώ τους ιδιοκτήτες) και έχουν ρόλο περισσότερο διαφημιστικό και λιγότερο ειδησεογραφικό. Σε αυτά τα δημοσιεύματα είδαμε να παρελαύνουν ξανά τα γνωστά ηχηρά ονόματα του jet set, διαβάσαμε και κάμποσες ανακρίβειες, είδαμε ακόμα και φωτογραφίες που δεν είναι καν από το Μεγανήσι!

Κάποιοι βέβαια μπορεί να χαίρονται με όλα αυτά, αφού δεν παύουν να αποτελούν διαφήμιση. Πολλοί άλλοι ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί και σκεπτικιστές, όχι μόνο γιατί τα έχουν ξανακούσει τα εντυπωσιακά (και νεφελώδη), αλλά και γιατί τα εξωφρενικά νούμερα και η περιρρέουσα χλιδή αποτελούν πρόκληση σε καιρούς χαλεπούς. Ο δικός μου προβληματισμός έχει να κάνει επιπλέον με τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, καθώς και με τις συνολικές υποδομές του νησιού που είναι εκ των πραγμάτων πεπερασμένες. Οψόμεθα.

Για να πάρετε και μόνοι σας μια (ακόμα) γεύση αναδημοσιεύουμε το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο άρθρο της «Ζούγκλας»:

080913-meganisi-inside

Το Μεγανήσι των κροίσων

Ο Rybolovlev με την αγορά του Σκορπιού έκανε την αρχή. Σειρά τώρα παίρνει το Μεγανήσι, που αναμένεται να φιλοξενήσει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του διεθνούς jet set.

Ο λόγος για την ιέρεια της μόδας Miuccia Prada, ιδιοκτήτρια των οίκων μόδας Prada και Miu Miu, η οποία επένδυσε στην Ελλάδα αγοράζοντας μια μεγάλη έκταση στο καταπράσινο νησί του Ιουνίου, προκειμένου να χτίσει εκεί δύο βίλες, οι οποίες θα κοστίσουν γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία.

Η έκταση βρίσκεται στη θέση Κεφάλι, πολύ κοντά στο κέντρο του Μεγανησίου, και ανήκει στον Βρετανό μεγαλοτραπεζίτη Jacob Rothschild.

Αυτή είναι και η πρώτη εκμετάλλευση της επένδυσης του λόρδου, ο οποίος σκοπεύει να χτίσει δώδεκα επαύλεις 1.000 τ.μ., για τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο πρίγκιπας Κάρολος, ο βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos, η Nicole Kidman και ο Roman Abramovich.

Βίλες… μόνο για λίγους

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να χτίσει δύο βίλες. Η επένδυση θα γίνει με τη μέθοδο της προπληρωμής, δηλαδή όσοι αποκτήσουν έπαυλη θα προκαταβάλουν το ποσό για τη δημιουργία της.

Κάθε έπαυλη θα διαθέτει κήπους 200 στρεμμάτων, ελικοδρόμιο, πισίνες και ιδιωτική φρούρηση.

Οι rich and famous ψηφίζουν Ιόνιο

Ο Roman Abramovich είναι λάτρης του Ιουνίου, αφού κάθε χρόνο επισκέπτεται τη χώρα μας, ενώ πολλές φορές οι κάτοικοι της Λευκάδας τον έχουν δει στην περιοχή.

Η Miuccia Prada είναι επίσης συχνή επισκέπτρια του Μεγανησίου, όπου πολύ διακριτικά περνάει τα καλοκαίρια της.

Τέλος, από τους πιο παλιούς λάτρεις του Ιουνίου είναι ο λόρδος Jacob Rothschild, ο οποίος τη δεκαετία του ’70 μαζί με την οικογένειά του απέκτησε σπίτι στα βόρεια της Κέρκυρας, ενώ το 2005 αγόρασε έκταση 2.662 στρεμμάτων στο Μεγανήσι, όπου θα χτίσει τις πολυτελείς επαύλεις.
Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση (Πηγή: www.zougla.gr)