Αιφνίδια αποστράτευση του Υπαρχηγού Στόλου Μεγανησιώτη Σπύρου Κονιδάρη! Πλήθος οι αντιδράσεις για τις νέες τοποθετήσεις Αρχηγών στα Σώματα Στρατού.

100_5632

Με μια τουλάχιστον περίεργη απόφαση το ΚΥΣΕΑ πραγματοποίησε προχτές ριζικές αλλαγές στα Σώματα Στρατού.  Αλλαγές για τις οποίες, όπως θα διαπιστώσετε και από τα λινκ που δίνουμε παρακάτω, έχει ξεσπάσει σάλος στα ειδικά ΜΜΕ, αφού φαίνεται να «πάρθηκαν κεφάλια» όλων όσων δεν συμμετείχαν στην καμαρίλα των κομματικών διαδρόμων. Θύμα αυτών υπήρξε και ο Μεγανησιώτης Ναύαρχος (και υπαρχηγός Στόλου, δηλαδή ο πλέον μάχιμος, έμπειρος και αξιόπιστος αξιωματικός του Ναυτικού που διαθέτει αυτήν την στιγμή η Ελλάδα!) Σπύρος Κονιδάρης…

Σημ.: Στην φωτό διακρίνεται στην γέφυρα της φρεγάτας του,  να χαιρετά το πλήρωμα στην επιθεώρησή του, στην τελευταία αποστολή (επιχειρησιακή εκπαίδευση) στο Αιγαίο.

Παραθέτουμε κείμενα από σχετικούς ιστοτόπους:

1) Όσοι δεν είχαν τον “άνθρωπό” τους αποστρατεύονται – Ο νόμος των κρίσεων
Για απόλυτη “αξιοκρατία” και “τάξη” μιλάνε και φέτος, όπως κάθε χρόνο στις κρίσεις του στρατεύματος, στο Πεντάγωνο. Βλέποντας τις μέχρι στιγμής αποστρατείες το εύκολο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι όποιος δεν είχε κάποιον να…πει την καλή του τη κουβέντα…πήγε σπίτι.
Πιο χαρακτηριστική περίπτωση η αποστρατεία του υπαρχηγού Στόλου του υποναύαρχου Κονιδάρη ο οποίος αν και κατά γενική ομολογία είναι εξαιρετικός αξιωματικός αποστρατεύθηκε!
Όταν είσαι γιος μάγειρα του εμπορικού ναυτικού και δεν έχεις “παίξει” ποτέ με κόμματα, βουλευτές και υπουργούς δεν έχεις καμία τύχη ακόμη κι αν είναι…ο Νέλσον!
Ο Κονιδάρης είναι το πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα που έχουμε εντοπίσει. Υπάρχουν κι άλλα για τα οποία τα πούμε … 

(http://armynews.gr/?p=17401)

2)»Σβήνουν» από το ΠΝ την «εποχή Χρηστίδη»! Ακατανόητες αποστρατείες ικανότατων αξιωματικών
Η περίοδος της Αρχηγίας του ναυαρχου Κοσμά Χρηστίδη στο ΓΕΝ φαίνεται ότι πρέπει να σβηστεί οριστικά και αμετάκλητα. Η επιλογή του κ.Χρηστίδη να σεβαστεί το βάρος των γαλονιών που φορούσε και να μιιλήσει δημόσια για τα πραγματικά προβλήματα που προκάλεσαν οι περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα στο ΠΝ ,φαίνεται ότι δεν θα του συγχωρεθεί ποτέ. Κι αν ήταν ακόμη ΥΕΘΑ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος,πιθανόν η εύκολη λύση θα ήταν να αποδοθούν σε δική του επιθυμία η αποστρατεία ικανότατων αξιωματικών που αποτελούσαν επένδυση για το μέλλον και τους οποίους ένα κοινό στοιχείο τους συνδέει: η υπηρεσιακή σύνδεση που είχαν με τον Χρηστίδη όταν ήταν Α/ΓΕΝ.

Δύο αξιωματικοί με βιογραφικά …βαρύτατα και με θητεία σε σημαντικές θέσεις αποστρατεύθηκαν, από το ΠΝ . Πρόκειται για τον αρχηγό τάξης του 82 της Ναυτικών Δοκίμων Σπύρος Κονιδάρης ,Υπαρχηγός Στόλου μέχρι σήμερα και ο Δημήτρης Βουρουζέλης νούμερο δύο της ιδιας τάξης Αρχιεπιστολέας ΓΕΝ.

Όπως λένε όσοι έχουν γνώση των βιογραφικών τους λένε ότι αυτά συγκρίνονται “μόνο με το βιογραφικό του Α/ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά για το οποίο έγινε τόσο ντόρος”.

Είναι βέβαιο ότι ο Αβραμόπουλος δεν έχει εικόνα όσων συμβαίνουν , αφού πραγματικά τηρεί αυτό που έχει πει ότι δεν θα ασχοληθεί με τις κρίσεις πέραν του επιπέδου των Αρχηγών. Επιπλέον είναι γνωστή η εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του Κοσμά Χρηστίδη.

Το ποιοι σπεύδουν να “σβήσουν” το παραλθόν πρέπει βέβαια να το αναζητήσουμε σ΄ όσους δεν αισθάνθηκαν καθόλου καλά με την συνέντευξη Χρηστίδη.

(http://www.onalert.gr/stories/svinoun-apo-to-pn-tin-epoxi-xristidi)

3) Οι αποστρατείες που προκάλεσαν τρικυμία στο ΠΝ
Η απόφαση για αποστρατεία των δύο αξιωματικών του ΠΝ Κονιδάρη και Βουραζέλη προκάλεσε τριγμούς στο ΠΝ. Από την αποφοίτησή τους ακόμη είχαν ξεχωρίσει.

Ο κ. Κονιδάρης αρχηγός της τάξης του 82, νούμερο δύο στην ίδια τάξη της ΣΝΔ ο κ. Βουραζέλης. Κι αν αυτό δεν αρκεί, γιατί έχουν υπάρξει και πρώτοι στην Σχολή που δεν είχαν ανάλογη συνέχεια, αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στα βιογραφικά τους να κάνει συγκρίσεις με άλλους και να καταλάβει γιατί προκλήθηκε έκπληξη από την απόφαση αποστρατείας τους.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι γίνεται προσπάθεια να “σβηστεί” η περίοδος του Κοσμά Χρηστίδη στο ΓΕΝ . Δεν είναι μόνο η αποστρατεία των δύο αξιωματικών . Είναι και το γενικότερο κλίμα που υπάρχει για πολλά πρόσωπα στο ΠΝ τα οποία είχαν ρόλο και θέση επί Χρηστίδη, όχι απαραίτητα επειδή το επιδίωξαν αλλά επειδή ο ναύαρχος τους είχε αναθέσει καθήκοντα. Και αυτοί οι κάποιοι που έχουν την «γομολάστιχα» όπως φαίνεται δεν βρίσκονται μόνο εντός ΓΕΝ. Βρίσκονται και σε άλλα Γενικά Επιτελεία, που είχαν ενοχληθεί με το “θράσος” του Χρηστίδη να μιλήσει δημόσια φορώντας τη Στολή του Α/ΓΕΝ και στην συνέχεια με την τόλμη αξιωματικών του ΠΝ να λένε την γνώμη τους εγγράφως για επιχειρησιακά θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ο ένας από τους δύο ικανότατους αξιωματικούς που αποστρατεύθηκαν χθες, είχαν “μπει στο στόχαστρο” για αποστρατεία από τις περυσινές κρίσεις.

(http://www.onalert.gr/stories/i-dystyxia-tou-na-eisai-ikanos)

4) «Πυρπολητής» στις κρίσεις του ΠΝ! Ποιος βάζει φωτιά σε ΠΝ και κυβέρνηση για τις αποστρατείες!

Μ΄ ένα κείμενο φωτιά ο Επικοινωνιολόγος – Πολιτικός Αναλυτής Σωτήρης Τζούμας ασκεί καταιγιστική κριτική για τις κρίσεις που έγιναν στο Πολεμικό Ναυτικό. Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις επιτίθεται σ΄ όλους όσους έχουν σχέση με τις ….
κρίσεις. Από τον ΥΕΘΑ,την ΑΝΥΕΘΑ τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, τον Α/ΓΕΝ , μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο έφθασε στο Onalert λίγη ώρα μετά από την ανάρτηση του πρώτου θέματός μας για “σβήσιμο της εποχής Χρηστίδη”

«Κύριε Αβραμόπουλε παρακολουθείτε άφωνος και άπραγος τη σφαγή στο ΓΕΝ!!
Προήχθηκαν οι άκαπνοι και φαγώθηκαν οι ετοιμοπόλεμοι!!Γιατί;;;

Σχόλιο του Σωτήρη M. Τζούμα, Επικοινωνιολόγου- Πολιτικού Αναλυτή

Είναι αλήθεια ότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, αν δεν έχεις» μπάρμπα», να σε στηρίζει και να σε σπρώχνει προς τα πάνω, δεν έχεις προκοπή!
Αυτό ισχύει, δυστυχώς, και στον χώρο της εθνικής μας άμυνας!

Οι χθεσινές τακτικές κρίσεις στο ΓΕΝ, απέδειξαν πως ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

Ο Αρχηγός ΓΕΝ κ. Αποστολάκης— άλλοτε υπασπιστής του έγκλειστου στον Κορυδαλλό Άκη Τσοχατζόπουλου και προστατευόμενος γνωστής μεγάλης οικογένειας η οποία βοήθησε τα μάλα για την αναρριχησή του σε Α/ ΓΕΝ επί υπουργού ΓΕΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου– με μία εντελώς αψυχολόγητη και πολλαπλώς παρεξηγήσιμη απόφαση, καρατόμησε αξιόμαχους και αποδεδειγμένα ετοιμοπόλεμους αξιωματικούς του ΓΕΝ, με άριστα βιογραφικά και υπηρεσία σε λαμπρές επιτελικές θέσεις! Μεταξύ αυτών και αρχηγοί τάξεων με εξειδικευμένες σπουδές και γνώσεις. Άπαντες έχαιραν του σεβασμού και της εκτίμησης των υπολοίπων αξιωματικών.
Αντ´ αυτών προήγαγε άκαπνους αξιωματικούς που θα λιώσουν πολλές στολές αγγαρίας για να φτάσουν τους αποστρατευθέντες!

Το ΓΕΝ είναι ανάστατο από χθές!

Το ηθικό του Ναυτικού μας έπεσε κατακόρυφα, σε ίδια και χειρότερα επίπεδα της εποχής των Ιμίων!

Κανείς δεν ξέρει τι οδήγησε τον Α/ ΓΕΝ σε μία τέτοια απόφαση, δεδομένου ότι η χώρα μας διέρχεται μεγάλη κρίση και οι αποφάσεις αυτές αποδυναμώνουν πλήρως το ναυτικό μας και το στερούν από την παρουσία δυνατών και αξιόμαχων επιτελών του, επί των οποίων επένδυσε πολλά η πατρίδα.
Ο καθ´ύλην αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλήθεια, έχει πάρει είδηση τί έχει συμβεί;;

Κατάλαβε το μέγεθος του κακού που έχει συντελεστεί στο Ναυτικό μας ή δεν επρόκαμε ακόμη, αφού δαπανά εαυτόν στα.. ταξίδια μεταξύ Ευρώπης και Χάρβαρντ;;
Από την Αν.Υπουργό Αμυνας κ. Γεννηματά δεν περιμέναμε κάτι παραπάνω αφού συνεχίζει την ίδια γραμμή αφωνίας που ακολουθούσε και ως Υπερ-Νομάρχης! Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν…

Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Τάκης Μπαλτάκος, που είχε προσωπικό ενδιαφέρον στα θέματα άμυνας και πήγαινε συχνά πάνω στις φρεγάτες και..» έπαιρνε μάτι», τους εν ασκήσει διαπρέποντες αξιωματικούς και λοιπούς του ναυτικού μας, δεν έχει να πεί κάτι γιαυτή την απρέπεια; Δεν πήρε ούτε αυτός είδηση τις απαράδεκτες ενέργειες του Α/ ΓΕΝ;

Η αξιωματική αντιπολίτευση επίσης κατάλαβε τί έγινε στο ΓΕΝ ή η ενασχόλησή της, με τα λασπόνερα που δημιουργούν οι ποικιλόχρωμες συνιστώσες, της θολώνουν το τοπίο προς την εξουσία; Κάπου πήρε το μάτι μας τον τομεάρχη Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσα, κάτω στο λιμάνι του Πειραιά να περιμένει ένα πλοίο με… λαθρομετανάστες!

Τί άλλο να πούμε…
Φέραμε τους ενστολους σε αυτή την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.. Τους αποδυναμώσαμε πλήρως και το μόνο που τους είχε απομείνει ήταν το ακμαίο ηθικό και ο φιλιπατριωτισμός! Καταφέραμε και τα ξεφτιλίσαμε κι αυτά! Και τώρα στέλνουμε τους ικανότερους και αξιότερους των αξιωματικών μας νεότατους στη σύνταξη και στα σπίτια τους!Αν όλα αυτά γίνονταν σε άλλη χώρα θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν! Αλλά στην Ελλάδα του 2014, όλα επιτρέπονται!

Τελικώς η 5 Μαρτίου 2014, θα καταγραφεί στην ιστορία του Ναυτικού μας ως αποφράδα ημέρα!»

(http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8512.html)

images-bio-konidaris-konidaris-230x223

Εμείς μετά από όλα αυτά να προσθέσουμε μόνο ότι η υπηρεσία του Σπύρου Κονιδάρη στα ύπατα αξιώματα του Στόλου αποτέλεσε τιμή, τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του, όσο και για ολάκερο το νησί μας. Ένας άριστος αξιωματικός, πρότυπο σε όλη την καριέρα του (εκπαίδευση και ναυτοσύνη), πρότυπο και στην αποχώρησή του (παρά το εξώφθαλμο εις βάρος του παραπολιτικό παρασκήνιο), με ψηλά το κεφάλι, περήφανος Μεγανησιώτης! Οι τιμές που του απέδωσε το δακρυσμένο πλήρωμά του στο τελευταίο εκπαιδευτικό ταξίδι του Ναυάρχου μας, επισφράγισαν την λαμπρή του καριέρα.

Σπύρο, καλός πολίτης, νά είσαι  γερός, ανεξάρτητος και περήφανος, όπως υπήρξες πάντα!