Προγραμματική διακήρυξη και οι υποψήφιοι της Δημοτικής Παράταξης «Μεγανήσι… με όραμα»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Φίλες και φίλοι Μεγανησιώτες,

Στην τελική ευθεία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μάη στεκόμαστε απέναντί σας με αίσθημα ευθύνης, καθαρή ματιά και μια ξεκάθαρη θέση: Να αποτελέσει ο συνδυασμός «Μεγανήσι με Όραμα» το φορέα αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Μιας αλλαγής με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΙΣΟΝΟΜΙΑ- ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ολοκληρώνει τον κύκλο της, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες θεωρίες, τα ίδια συνθήματα αλλά και τις ίδιες πρακτικές, με τις οποίες στο παρελθόν ξεγέλασε τους συμπολίτες μας.

Όμως πλέον γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Και κανείς δεν μπορεί πια να κοροϊδέψει κανέναν.

Η πραγματικότητα είναι γνωστή. Τα τελευταία χρόνια κανένα μικρό ή μεγάλο έργο δεν υλοποιήθηκε, αλλά ούτε και ξεκίνησε, παρά τις μεγαλοστομίες, τις μελέτες, τις προμελέτες και τις ασκήσεις επί χάρτου.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν ήταν απλά παρατηρητής αλλά συνένοχος και συμπαραστάτης της ολομέτωπης επίθεσης που δέχτηκε η Τοπική Κοινωνία από την Πολιτική των Μνημονίων. Τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδέχθηκε απολύσεις προσωπικού, μειώσεις  μισθών των υπαλλήλων και ανακύκλωσε την ανεργία στους νέους με πεντάμηνες, οκτάμηνες και δίμηνες συμβάσεις.

Η αποτυχία αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί με τερτίπια παλαιότερων εποχών, με το διχασμό του νησιού στους «δικούς μας» και τους «απέναντι», σε «δημοκράτες» και «αντιδραστικούς», ή σε τεχνητές τοπικές διαιρέσεις Σπαρτοχωρίτες, Βαθυσάνους και Κατωμερίτες, όπως τεχνηέντως  αναδεικνύεται.

Είμαστε όλοι Μεγανησιώτες, πολίτες τους ίδιοι τόπου που πρέπει να αναπτυχθεί, να προκόψει και να μπει σε μια νέα εποχή.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το νησί μας έχει ανάγκη μια νέα πολιτική πρόταση, που θα ξεκολλήσει τον τόπο μας από το τέλμα και την ακινησία.

Οι στόχοι και οι φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρα:

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα μετατραπούν από ενός ανδρός αρχή, σε συλλογικό όργανο ελεύθερης έκφρασης. Η διαφάνεια θα εμπεδωθεί σε όλη τη λειτουργία του Δήμου και πάνω απ ‘ όλα στη σχέση του με τους δημότες.

Ο Δήμος μας δεν θα είναι Δήμος-επιχειρηματίας. Οποιαδήποτε ιδιωτική επένδυση που χρειάζεται την έγκριση ή την βοήθεια του Δήμου θα είναι καλοδεχούμενη αρκεί να έχει συνολική αναπτυξιακή προοπτική, να σέβεται τους νόμους, την παράδοση, το φυσικό περιβάλλον του νησιού την περιουσία και τα δικαιώματα του πολίτη.

Οι δεσμεύσεις μας είναι ισχυρές:

Θα διεκδικήσουμε πόρους από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και θα συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς για ζητήματα που αφορούν το νησί μας.

Οι ανταποδοτικές υπηρεσίες παραμένουν στο Δήμο. Κανένα κοινωνικό αγαθό και υπηρεσία δεν παραχωρείται σε ιδιώτες.

Είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή μας που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στον τουρισμό, τον υπ’ αριθμόν ένα αναπτυξιακό μοχλό του νησιού, όσο και στην αλιεία.

Η κατασκευή, η διαχείριση και η λειτουργία του ελαιοτριβείου θα γίνει με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα, σεβόμενοι την περιουσία του Δήμου χωρίς λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. Όσον αφορά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό δεν επεμβαίνουμε στην Διοίκηση και την λειτουργία του.

Τα μεγάλα έργα υποδομής που θα εξειδικευτούν στο αναλυτικό πρόγραμμά μας (βιολογικός, απορρίμματα, δίκτυο ύδρευσης, γεώτρηση, λιμάνια  κλπ.), θα προσεγγιστούν με ρεαλιστικό και ουσιαστικό τρόπο.

Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε στοιχείο, μελέτη, προμελέτη, κλπ  των  προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, που μπορεί να φανεί χρήσιμο για την ταχύτερη λύση προβλημάτων που χρονίζουν, χωρίς καμία διάθεση μηδενισμού, αντεκδίκησης ή μικροψυχίας έναντι κανενός.

Η παράταξή μας φιλοδοξεί να αποκαταστήσει την κοινωνική μας συνοχή, να ενώσει τον τόπο και τους κατοίκους του. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διαιρεμένοι.

Τις λίγες εβδομάδες που έμειναν ως τις εκλογές, καλούμε όλους τους συντοπίτες μας να ακούσουν τις προτάσεις και τις δεσμεύεις μας. Να συμπορευτούν μαζί μας και να στηρίξουν την προσπάθειά μας και να βάλουμε όλοι μαζί το Μεγανήσι σε μια νέα εποχή δημιουργίας.

 

Για τον συνδυασμό «Μεγανήσι… με όραμα»:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΑΓΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ του Γερασίμου

 ~~~

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ηλία

ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου

ΑΡΓΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Σπυρίδωνος

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

ΔΑΓΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Πανογιώργου

ΔΑΓΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Φιλίππου

ΔΑΓΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικολάου (Δάσκαλος)

ΚΑΒΒΑΔΑ ΑΝΝΟΥΛΑ (Άννα) του Φωτίου

ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σπυρίδωνος

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Σπυρίδωνος

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη

ΛΙΒΙΤΣΑΝΗ ΕΥΑΝΘΙΑ (Έυα) του Σπυρίδωνος

ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μιχαήλ

ΠΟΛΙΤΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Γερασίμου

ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σταύρου

ΣΑΚΚΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Ανδρέα

ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Γεωργίου

ΣΤΡΑΓΑΛΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Πέτρου

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη

~~~

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ

ΓΚΟΜΕΖ ΔΗΜΗΤΡΑ του Χριστόφορου (Χοσέ)

ΔΑΓΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Αντωνίου

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του Αργύρη (Μπατσούκας)

ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Γεωργίου (Γάντζος)

~~~

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ του Δημητρίου

ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γρηγορίου

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου

ΣΥΚΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Γεωργίου

~~~

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΒΑΘΕΟΣ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ανδρέα

ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΗΛΙΑΣ του Γερασίμου