Απάντηση Παρέδρου Βαθέος σε καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης «Μεγανήσι με… όραμα»

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΘΕΟΣ

                 ΠΑΡΕΔΡΟΣ

            Ο κος Παύλος Δάγλας, μάλλον έχει χάσει την ψυχραιμία του. Χωρίς να έχει ιδία αντίληψη των γεγονότων, παρασύρεται από ορισμένους συνεργάτες του σε υπερβολές, που όχι μόνο στρεβλώνουν την πραγματικότητα αλλά διαταράσσουν και την συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών, ενόψει μάλιστα και της νέας τουριστικής περιόδου. Κι επειδή η καταγγελία του για «περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες» προφανέστατα έχει να κάνει με όσα διαμείφθηκαν χθες στο Δημαρχείο, καλό είναι να γνωρίζουν όλοι πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.

            Ο κος Δάγλας Δημήτρης, υπεύθυνος του νέου καταστήματος στη βορειοανατολική πλευρά του λιμένος Βαθέος, εξέφρασε το ενδιαφέρον για ενοικίαση, πέραν του χώρου που είναι προβολή του καταστήματος του και επί πλέον  41 τ.μ για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.  Όπως προβλέπεται όμως στην νομοθεσία, αφού ο χώρος δεν είναι στην προβολή του καταστήματος σου, ο χώρος μπορεί να ενοικιασθεί μόνο με δημοπρασία, στην οποία έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ο καθένας. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην 5η/ 14-4-2014 συνεδρίαση του, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να δημοπρατήσει μόνο 30τ.μ (17 + 13 ) εκατέρωθεν του καταστήματος του κου Δάγλα Δημήτρη.

            Η δημοπρασία ορίστηκε,  όπως και για άλλες περιπτώσεις, στις 28 Απρίλη. Προφανώς, όπως άλλωστε είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, κανείς άλλος επαγγελματίας δεν προσήλθε να διεκδικήσει τον συγκεκριμένο χώρο. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών.

            Με αυτό το δεδομένο, ο κος Δάγλας Δημήτρης, προχώρησε στον καλλωπισμό του χώρου. Ασφαλώς ο Δήμος, δεν έδωσε κάποια άδεια, αφού δεν έχει την αρμοδιότητα αδειοδότησης. Αν επιθυμεί ο κος Δάγλας να «προστατέψει το περιβάλλον» (!), ας προσφύγει στην Κτηματική Υπηρεσία! Εμένα προσωπικά, δεν με βρίσκει αντίθετο αυτή η παρέμβαση.

            Το όλο θέμα δημιουργήθηκε από σύμβουλο της αντιπολίτευσης και υποψήφιο σύμβουλο του κου Δάγλα Παύλου, ο οποίος αμφισβήτησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημοπράτηση του συγκεκριμένου χώρου. Αυτό όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αφού ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που προσήλθαν στο γραφείο του Δημάρχου, επιβεβαίωσαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

            Τελειώνοντας, θέλω να επισημάνω στον υποψήφιο Δήμαρχο κο Δάγλα, ότι πολιτική δεν είναι η προσπάθεια δημιουργίας φτηνών προεκλογικών εντυπώσεων, αλλά και ότι γνωρίζοντας με τον καιρό ορισμένους από τους συνεργάτες του, θα χρειαστεί πολλή ψυχραιμία. Κάποιοι άλλοι στο παρελθόν δεν άντεξαν. Ας μην το ξεχνάει αυτό.

Μάντζαρης Παναγιώτης

Πάρεδρος οικισμού Βαθέος