Πέτρος Αυγερινός, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Επτανησιακή Αναγέννηση»

ΠΕΤΡΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ,

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

με το ψηφοδέλτιο της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

με επικεφαλής τον Γιώργο Καλούδη.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κατεβαίνω

σ’ αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος γιατί νιώθω καιρό τώρα κι εγώ όπως και κάθε Κερκυραίος, κάθε Επτανήσιος, ότι αυτή η αθλιότητα που ζούμε σ’ αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο μας, αυτό το κατάντημα που μας έφεραν, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Χειρότερο όμως κι από την κρίση, χειρότερο κι απ’ την απερίγραπτη παρακμή, είναι να αποδεχτούμε ότι η κατάσταση δεν αλλάζει κι ότι η πορεία προς το γκρεμό είναι ανεπίστροφη.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η χώρα δεν έχει υποστεί απλά μια πρωτοφανή καταστροφή αδιανόητη σε καιρό ειρήνης, η χώρα βιώνει την πλήρη διάλυση. Η εθνική κυριαρχία έχει εκχωρηθεί, η Δημοκρατία, δεχόμενη καθημερινά αλλεπάλληλα πλήγματα, κινδυνεύει. Η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού (ως αποπαίδι πάντα της κεντρικής διοίκησης) περνάει τις χειρότερες μέρες της. Χρέος όλων ν’ ασχοληθούμε ενεργά. Μα πάνω απ’ όλα, είναι ευκαιρία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να βγουν μπροστά τα πιο φωτεινά, τα πιο δημιουργικά μυαλά, με στόχο όχι απλά να σταματήσουμε την καταστροφή, αλλά κυρίως να ξαναχτίσουμε λιθαράκι λιθαράκι, Δίκαια και Ειρηνικά, από ξαρχής την Πατρίδα. «Ομπρός οι Δημιουργοί», όπως θα μας προέτρεπε κι ο Άγγελος Σικελιανός από το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙ.

Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων χρειάζεται εκ βάθρων ανασυγκρότηση. Ζητήματα καθημερινότητας, ζητήματα συνοχής, ζητήματα υποδομών, συγκοινωνιών και δικτύων δεν μπορούν να περιμένουν πλέον ούτε μια μέρα. Κυρίως όμως χρειάζεται μια εκ βάθρων αναδιοργάνωση τόσο σε Πολιτικό, όσο και σε Διοικητικό, αλλά και σε Οικονομικό και κυρίως σε Πολιτιστικό επίπεδο.

Είναι καιρός να κατανοήσουμε ότι δεν υφίσταται μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης μέσα απ’ την πρωτοφανή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής. Δεν υφίσταται μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης μέσα απ’ τη διαρκή καταστροφή του περιβάλλοντος και την καταλήστευση των φυσικών πόρων. Είναι η ώρα να αντικαταστήσουμε την καραμέλα της «Ανάπτυξης» με τη λέξη «Παραγωγή». Είναι καιρός να προτάξουμε την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας. Ότι δηλαδή μας ενώνει.

Κατεβαίνω

ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και με τον Γιώργο Καλούδη επικεφαλής, θέλοντας να συστρατευτώ στον αταλάντευτο, ανυποχώρητο αγώνα που δίνει επί σειρά δεκαετιών με βάση το Όραμά του για την αναβάθμιση και την ευημερία της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και των υπολοίπων νησιών που συνθέτουν το θαύμα που λέγεται Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με τον Γιώργο Καλούδη επικεφαλής, είναι ίσως η μόνη παράταξη που υπερασπίστηκε σθεναρά όχι μονάχα τα συμφέροντα των νησιών αλλά κυρίως το κύρος, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια όλων των Επτανησιωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι πραγματικά Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη. Κι όχι όπως θέλουν να εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό οι κυρίες και οι κύριοι που υπηρέτησαν δουλικά -και με το αζημίωτο βέβαια- όλο αυτό το άθλιο Σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής που κατάστρεψε τις ζωές και τη χώρα μας και υπονόμευσε το αύριο των παιδιών μας.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ αποτελείται από συμπολίτες καθ’ όλα άξιους, ανιδιοτελείς, με γνήσιο ενδιαφέρον για τον τόπο τους και ο καθένας πίσω του με μια τεράστια προσφορά. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, με τη δική σας έγκριση και τη δική σας συμμετοχή, θα δουλέψουμε συστηματικά απ’ την επομένη των εκλογών, ώστε ν’ αλλάξουμε την ιστορία και τη μοίρα του τόπου.

Κατεβαίνω

ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος σ’ αυτές τις εκλογές, θέλοντας να τονίσω τη σημασία και την προτεραιότητα που έχουν για όλη την Εφτάνησο τα Γράμματα και οι Τέχνες. «Από παιδείας άρξασθαι», αν θέλουμε ουσιαστικά να χτίσουμε γερά θεμέλια και να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας. Θεωρώ επίσης την Τέχνη, την Ιστορία και τον Πολιτισμό ως το στρατηγικό μας πλεονέκτημα αλλά και τη «βαριά βιομηχανία» του τόπου. Είναι το Άλφα και το Ωμέγα της συνοχής και της κοινωνικής συνύπαρξης, συνάμα δε ελπίδα και παράθυρο για το μέλλον.

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι ίσως η μόνη παράταξη σ’ αυτές τις εκλογές που έχει ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο σχέδιο ώστε να προστατέψει και να προβάλει τα μνημεία μας (την ιστορία και τον ιδιαίτερό μας πολιτισμό), να αναδείξει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία μας, κυρίως όμως να ενεργοποιήσει το σύνολο των πνευματικών ανθρώπων και των νέων δημιουργών ώστε να καταστήσει πάλι την Επτάνησο Τόπο Δημιουργίας. Η πολιτιστική αναγέννηση όλων των νησιών περνάει υποχρεωτικά από τη δημιουργία νέων θεσμών και υποδομών σε Περιφερειακό επίπεδο, ώστε οι Επτανησιώτες καλλιτέχνες, πνευματικοί άνθρωποι και δημιουργοί να αναδείξουν το σημαντικό και σε περιπτώσεις πρωτοπόρο τους έργο.

Συμπατριώτες,

είναι η ώρα να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στο παρελθόν. Όση τόλμη, όση υπέρβαση, όση γενναιότητα κι αν απαιτείται. Αν δεν το κάνουμε, στο τέλος της επόμενης πενταετίας θα μετράμε συντρίμμια. Δεν είναι μόνον η Κεφαλονιά σεισμόπληκτη, «σεισμόπληκτοι» είμαστε όλοι. Πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, κι είναι απίστευτα πολλά, αυτά που χάσαμε και χαθήκαμε κι οι ίδιοι. Αυτό το μήνυμα ενότητας θέλω να στείλω. Την επομένη των εκλογών με Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων τον Γιώργο Καλούδη και την ομάδα της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ μας περιμένει πολλή δουλειά. Και δεν περισσεύει κανένας.

Συμπατριώτες,

είναι η ώρα πάλι της Πολιτικής. Είναι η ώρα του Γιώργου Καλούδη και της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. Είναι η ώρα της διοικητικής και οικονομικής ανασυγκρότησης των Ιονίων νησιών. Κι είναι η ώρα του Πολιτισμού και της Παιδείας.

Σας ευχαριστώ.