Εργατικό Κέντρο: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

4_syllalitirio_gia_dolofonia_xa

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7.30 μμ στον ΑΗ ΜΗΝΑ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Αυτοί που όπλισαν τη Χρυσή Αυγή μένουν στο απυρόβλητο

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Μια «τυχαία» ανθρωποκτονία που, στην αρχή, ορισμένα ΜΜΕ την εμφάνισαν ως περιστατικό οπαδικής βίας, έφερε στην επιφάνεια την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Λίγες μέρες πριν, ύπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό, δέχτηκε από χρυσαυγίτες στο Πέραμα συνεργείο που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Οι φασίστες χτύπησαν με την ίδια τακτική και στις δύο περιπτώσεις.

Μέχρι τότε, η νεοναζιστική οργάνωση έδερνε, προπηλάκιζε, μαχαίρωνε, σκότωνε, τραμπούκιζε σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ εκτιμούσαν ότι η Χρυσή Αυγή, με την εγκληματική της δράση, προσφέρει καλές υπηρεσίες στη «δημοκρατία», γιατί συμβάλλει στην «καταδίκη της ανομίας» («Καθημερινή»). Έδινε και έπαιρνε η αναπαραγωγή της θεωρίας των δύο άκρων, η προσπάθεια ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού, βάζοντας στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα, την ταξική πάλη.

Η αντιμετώπιση της ΧΑ προϋποθέτει την ανάπτυξη του κινήματος σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Το τσάκισμά της είναι ταυτόσημο με το τσάκισμα του συστήματος που τη γεννά, του καπιταλισμού. Τα ταξικά συνδικάτα, οι προοδευτικοί μαζικοί φορείς ιδιαίτερα της νεολαίας, το ίδιο το λαϊκό κίνημα, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και ως το μακρύ χέρι του συστήματος.

Γι’ αυτό:

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν το φασισμό. Ενάντια σε ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που τον φασισμό τον χρειάζεται, και γι’ αυτό τον αξιοποιεί σαν μακρύ χέρι, σαν μπαμπούλα, ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.

Μαθαίνουμε την Ιστορία του τόπου μας, απορρίπτουμε την κατάπτυστη αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, που ταυτίζει το φασισμό με το λαϊκό αγώνα και ό,τι πιο προοδευτικό έδωσε η ανθρωπότητα.

Συζητάμε με τα παιδιά μας για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, για τον πραγματικό φιλοεργοδοτικό χαρακτήρα της.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση, να τολμήσουν, να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα μέσα στην τάξη για το φασισμό, για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας, και για τις αιτίες που τον γεννούν.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές.

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον».

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ