Σοβαρά προβλήματα με την νεροποντή- πλημμύρισε το Βαθύ…

DSC00026

Μια απίστευτη νεροποντή που ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα, δημιούργησε πολλά προβλήματα στο νησί. Το χειρότερο απ’ όλα βέβαια ήταν η πλημμυρίδα που έπνιξε το Βαθύ, όπου το νερό έφτασε το μισό μέτρο (!) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της παραλιακής -και όχι μόνο ζώνης. Οι επαγγελματίες απελπισμένοι προσπαθούσαν να κρατήσουν το νερό έξω από τα καταστήματά τους, ενώ και οι απλοί δημότες έτρεχαν να μεταφέρουν γηραιότερους για να τους σώσουν από την πλημμύρα αφού τα σπίτια έμπαζαν από παντού την μήνι του νερού. Κατόπιν έφτασε τριμελές συνεργείο από τον Δήμο που προσπαθούσε να ανοίξει όσα φρεάτια ήταν ακόμα κλειστά. Σε αυτούς προστέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί δημότες ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες, κι αφού στο μεταξύ (ευτυχώς) είχε σταματήσει να βρέχει.

Πάρτε μια (δυσάρεστη) γεύση από το τι έγινε, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα βίντεο τραβήχτηκαν αρκετά μετά την βροχή, όπου το νερό είχε υποχωρήσει και είχε αρχίσει η αποκατάσταση:

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου κος Δάγλας (ο Αντιδήμαρχος απουσίαζε) ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή (ήταν στην Λευκάδα) και το μεσημέρι μπήκε στο νησί μαζί με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής (που σε εκείνη την χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να προσφέρει και πολλά). Αυτή την ώρα, κι αφού το νερό έχει αποτραβηχτεί, μαγαζιά και σπίτια προσπαθούν να θωρακιστούν με σακούλες άμμου και δημότες και συνεργεία καθαρίζουν τους δρόμους. Εντωμεταξύ στον δρόμο Κατωμέρι-Βαθύ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων από το πρανές, ενώ και σε άλλα σημεία του νησιού τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές, μικρότερου ωστόσο μεγέθους.

DSC00027

DSC00028
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ασφαλώς όσοι ζούμε στο νησί, έχουμε ξαναζήσει τέτοια φαινόμενα, ωστόσο, κατά γενική ομολογία, ετούτο δεν είχε προηγούμενο. Ασφαλώς ένα τέτοιο γεγονός επαναφέρει την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων (ιδίως για το Βαθύ) και ίσως επικαιροποιεί την παλαιόθεν άποψη του νυν Παρέδρου του Βαθιού κου Μάντζαρη για συνολική αντιπλυμμηρική παρέμβαση στην καρδιά του προβλήματος, δηλαδή πέριξ ή εγκάρσια της πλατείας του Βαθιού.