Αγωνιστικές δράσεις αποφασίστηκαν στην πλατιά σύσκεψη για την Υγεία

1_syskepsi_nosokomeio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΑ 15/3/2015

Δυναμώνουμε την δράση ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Δημόσιων δομών υγείας του νησιού μας. Να μην κλείσει ή υποβαθμιστεί η Παθολογική κλινική και το Κ.Υ. Βασιλικής.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στο Εργατικό Κέντρο αποφασίσαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών. Στην σύσκεψη διατρανώσαμε ότι, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει ή υποβαθμιστεί η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και το Κέντρο Υγείας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, που υλοποιώντας, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κατά επιταγή της Ε.Ε, της τρόικας – θεσμών, αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών, ως «κόστος» από το οποίο, πρέπει να απαλλαγεί το κράτος και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Για να εξοικονομήσουν κονδύλια, για να δώσουν νέες επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, ανοίγουν τον δρόμο για την παραπέρα συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων. Κερδισμένοι από την πολιτική αυτή, βγαίνουν οι ιδιώτες – εργολάβοι στο χώρο της υγείας, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων που θα εξασφαλίσουν νέα πελατεία και σίγουρα κέρδη.

Αποφασίσαμε αγωνιστικές δράσεις για το επόμενο διάστημα:

mavroΤρίτη 17 Μαρτίου, 9:00 το πρωί, κατάληψη στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.
mavroΠέμπτη 19 Μαρτίου 3ωρη στάση εργασίας, 9:00π.μ – 12:00 π.μ. συγκέντρωση στο Νοσοκομείο και πορεία στο Δημαρχείο, στην Περιφέρεια και στο Βουλευτή.
mavroΣάββατο 21 Μαρτίου συλλαλητήριο για την υγεία, ώρα 10:00 το πρωί στον Άη- Μηνά.

Καλούμε εργαζόμενους, άνεργους, υγειονομικού, εκπαιδευτικούς, αγρότες, συνταξιούχους αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να κάνουν υπόθεσή τους την υγεία στη περιοχή μας.

Τίποτε δεν χαρίστηκε. Όλα τα δικαιώματα μας κερδήθηκαν με τους αγώνες και τις θυσίες του εργατικού κινήματος.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Για το ΨΗΦΙΣΜΑ που αποφασίστηκε κάντε κλικ ΕΔΩ

(Πηγή: www.kolivas.de)