Ανακοίνωση – καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για τις απαγορεύσεις στο Σκορπιό

σκορπιος_1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ
ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Λευκαδίτες Λευκαδίτισσες

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται από την απόφαση της Λιμενικής αρχής Λευκάδας που απαγορεύει όλες τις ώρες της ημέρας και όλο το χρόνο την διέλευση κάθε επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι.

Τα ερωτηματικά δεν αφορούν τον κ. Λιμενάρχη, αλλά τον προϊστάμενο Υπουργό και τους ντόπιους αιρετούς. Η παραπάνω απόφαση είχε έγκριση του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών και Τουρισμού και κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα, στον Δήμο, κ.α.

Με την ανακοίνωση που βγάλαμε σαν Εργατικό Κέντρο στις 31/5/2015 (δες εδώ) θέταμε το ερώτημα αν υπάρχει και από ποιόν απόφαση. Κάποιοι διέδιδαν ότι η απόφαση αφορούσε μικρό χρονικό διάστημα λόγω έλευσης στο Σκορπιό του ιδιοκτήτη και «υψηλών» προσκεκλημένων του. Απόφαση τελικά υπήρχε αναρτημένη στο διαδίκτυο από 28/5/2015 (ΑΔΑ 617Α465ΦΘΘ-Ο8Λ).

Το γεγονός της απαγόρευσης προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στους επαγγελματίες της περιοχής (ψαράδες- ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών).

Το μεγάλο όμως πρόβλημα είναι η παραχώρηση της θάλασσας στον ολιγάρχη του Σκορπιού.

Ο αρμόδιος Υπουργός τι λέει γι αυτό;

Μήπως μέσα στον οίστρο του γενικότερου ξεπουλήματος αρχίσαμε και παραχωρούμε και την θάλασσα; Κι αν ναι, έναντι ποίου τιμήματος;

Οι τοπικοί άρχοντες τι γνώμη έχουν;

Μήπως όλοι υιοθετούν την άποψη ότι αφού μας έδωσε δύο αυτοκίνητα και ένα σκάφος θα πρέπει να του παραχωρήσουμε ότι ζητήσει; Και μέχρι πού φτάνει αυτό; Για κάθε αυτοκίνητο πόσα μίλια θάλασσας θα δίνουμε;

Μήπως πρέπει να προσκυνήσουμε το νέο αφέντη αφού και μόνο η παρουσία του ίδιου και της κόρης του, με τα πάρτι εκατομμυρίων μας προβάλει και έτσι αυξάνουν τα έσοδα από τον τουρισμό; (μας είπαν ακόμη ότι και τα ψώνια για τον Σκορπιό γίνονται από την Λευκάδα!!!!). Αυτό μας θυμίζει αυτό που γίνονταν παλιότερες εποχές με τον ερχομό του 6ου στόλου στο Φάληρο…..

Δυστυχώς υπήρξαν και τέτοια δημοσιεύματα που μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «μη βγάλουμε και τα μάτια μας με τα χέρια μας». Στο κάτω – κάτω της γραφής λένε δεν μπορεί τα συμφέροντα αυτών των επαγγελματιών να είναι πάνω από τα οφέλη του τουρισμού που μας φέρνει η παρουσία του αφέντη!!!!

Υπήρξαν προς τιμήν τους και δημοσιεύματα Λευκαδιτών (Μ. Λάζαρης και Ν. Αργύρης) που αντέκρουσαν τον ραγιαδισμό της εξουσίας και των ΜΜΕ. Δυστυχώς τα ερωτήματα «κανένας δεν ξέρει, κανένας δεν νοιάζεται, κανένας δεν απαντά» (δες εδώ) μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ καλεί τον Υπουργό να καταργήσει αυτή την απαράδεκτη και προσβλητική για τους Λευκαδίτες και όλους τους έλληνες απόφαση. Με τα «λεφτά» τους και την ανοχή σας αγοράζουν την Γή μας, δεν πρόκειται να μας πάρουν και την αξιοπρέπεια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ 16-6-2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ