11η συνεδρίαση ΔΣ: Εντάσεις και… «δημιουργικές ασάφειες»

DSC00193

Το θέμα που υπήρξε κυρίαρχο στο ΔΣ της Τετάρτης που μας πέρασε ήταν ασφαλώς αυτό που αφορούσε στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών (1ο θέμα). Ωστόσο, προ ημερήσιας διάταξης τέθηκαν για μια ακόμα φορά σοβαρά ζητήματα, ενώ και στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν έλλειψαν οι εντάσεις με αποκορύφωμα την κόντρα μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κου Γ.Αργύρη και του κου Δημάρχου, όταν ο τελευταίος απέφευγε συστηματικά να εξηγήσει που ακριβώς διατίθενται οι πιστώσεις για την πολιτική προστασία.
Επιστολές:


Προ ημερήσιας διάταξης:

Ο δ.σ. Π.Κονιδάρης για θέματα υγείας (ιατρείο, σκάφος, γιατροί) και ο κος Αργύρης για το θέμα δημοσιοποιήσης εγγράφου Ορκωτού Λογιστή από τοπικό σάιτ.
Ειδικά το θέμα για την διαρροή του εγγράφου του Δήμου απαντήθηκε από τον κο Δήμαρχο ότι οφειλόνταν σε συνεργάτη του κούριερ ονόματι Μάριος Λάζαρης! Ο συγκεκριμένος κύριος, βάσει ισχυρισμών του κου Δημάρχου, αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη του επίμαχου σάιτ. Ακολούθησε φυσικά μπαράζ αντιδράσεων, όσο ο κος Δήμαρχος ένιπτε τας χείρας του. Έμεινε βέβαια αναπάντητο το κρίσιμο ερώτημα: Πώς ο κος Λάζαρης γνώριζε και το υποτιθέμενο περιεχόμενο του φακέλου ώστε να ενημερώσει τους…συνεργάτες του για να προβούν σε δημοσίευση. Η δικαιολογία του Δημάρχου («εικασίες») δεν φάνηκε να πείθει κανέναν. Δημιουργική ασάφεια. Ο δε κος Αντιδήμαρχος δήλωσε: «αυτά που έγραψε το εν λόγω σάιτ δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα»!



Ερώτηση δ.σ. κου Κονιδάρη για παράνομο (σύμφωνα με την αστυνομία) κατάστημα και μη αντίδραση του κου Δημάρχου, ως όφειλε, ενώ αντιθέτως του έστειλε, παρά την καταγγελία, και τα ηχητικά μηχανήματα του δήμου. Ο κος Αντιδήμαρχος το χαρακτήρισε «κοινωνική προσφορά του Δήμου»!:


Ημερήσια διάταξη
Θέμα τοπικού σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμάτων:


Ο μηχανικός/μελετητής κος Τσιλιγιάννης:

Τοποθέτηση κου Στ.Ζαβιτσάνου όπου πρότεινε μεταξύ άλλων να σχηματιστεί μια ομάδα εργασίας για την εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου, κι όχι να υιοθετούμε άκριτα όποιον σχεδιασμό μας προτείνει η Λευκάδα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την Δημοτική Αρχή:




Τοποθέτηση δ.σ. κου Π.Κονιδάρη:


Τοποθετήσεις- ερωτήσεις:

Ο κος Αργύρης για την έλλειψη ενημέρωσης για το σοβαρό αυτό θέμα, με ευθύνη Δημάρχου:

Ο κος Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι ο σχεδιασμός για τα σκουπίδια, δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο, αλλά το δημοτικό συμβούλιο (!):

Η κα Ε.Καββαδά:


Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (7-4) και αφορά γενικά στην χωροθέτηση στην Σκίζα της πλατφόρμας διάθεσης του κομπόστ, αλλά όχι δημιουργία ΧΥΤΥ.

Τροποποίηση προϋπολογισμού:
Η αντιπολίτευση καταψήφισε λόγω έλλειψης τεκμηρίωσης πολλών κωδικών. «Θα ψηφίσουμε στα τυφλά;» αναρωτήθηκε ο κος Αργύρης, αλλά για μια ακόμα φορά δεν έλαβε ικανοποιητική απάντηση από τον κο Δήμαρχο. Νέα δημιουργική ασάφεια:

Για την χορηγία σε γάλατα υπαλλήλων.

Νέα ένταση δημιουργήθηκε στο θέμα της διάθεσης των χρημάτων της πολιτικής προστασίας. Ο Δήμαρχος γενικόλογα ανέφερε κάποια πράγματα και παρά τις οχλήσεις συμβούλων δεν θέλησε να αναφέρει ακριβή ποσά, όπως όφειλε. Μια ακόμα δημιουργική ασάφεια, αλά Βαρουφάκη.Τότε ο κος Αργύρης απείλησε ότι θα πάει το θέμα αυτό της αδιαφάνειας στον εισαγγελέα για να λάβει την (προκλητική) απάντηση από τον κο Δήμαρχο: «Να πας! και ναρθεις να μας πεις και τα άλλα που κατήγγελνες! Θα έρθει η ώρα σου!», πράγμα που πυροδότησε ευλόγως την έκρηξη των συμβούλων και μεγάλη αναταραχή στο συμβούλιο. Εντωμεταξύ ο κος Αντιδήμαρχος έσπευσε στην πτέρυγα της Αντιπολίτευσης για να δικαιολογήσει (προφανώς εκτός μικροφώνου) τα αδικαιολόγητα:

Η ένταση συνεχίστηκε και μετά το πέρας του συμβουλίου εκτός αιθούσης, όπου ο Δήμαρχος αντάλλαξε με δημότη (ο οποίος κατηγορούσε τον Δήμαρχο ότι διασπείρει την φήμη πώς -ο εν λόγω δημότης- ευθύνεται για την φωτιά στον σκουπιδότοπο) μερικά ωραιότατα… «γαλλικά», αλλά ευτυχώς το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.