Γύρω- γύρω σεισμόπληκτοι, αλλά το Μεγανήσι δεν κουνιέται ρούπι!

newego_LARGE_t_1101_54305478_type13031

Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε χτες καθώς περιδιαβήκαμε από την σελίδα στο facebook του βουλευτή Λευκάδας κου Καββαδά. Εκεί ο βουλευτής γράφει:

«Eπιτέλους υπέγραψε και ο κ. Τσακαλώτος, όπως με ενημέρωσαν πριν λίγο από το γραφείο του, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να κηρυχθεί σεισμόπληκτος ο Δήμος Λευκάδας. Η επόμενη κίνηση είναι η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αμέσως μετά η ενεργοποίηση των αρμοδίων υπουργών, ώστε να υπογράψουν τις αποφάσεις που προβλέπονται για τις κρατικές ενισχύσεις.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση οι περιοχές που κηρύσσονται σεισμόπληκτες είναι:
-Δήμος Λευκάδας
-Δήμος Ιθάκης
-Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας
-Δημοτική Ενότητα Ερισού, Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας
-Δημοτική Ενότητα Αλυζίας, Δήμου Ξηρομέρου»

Δηλαδή στο Ξηρόμερο είναι «σεισμόπληκτοι», αλλά το Μεγανήσι, σχεδόν δίπλα στον σεισμό, νιξ!

Να σημειωθεί ότι οι χαρακτηρισμένες ως «σεισμόπληκτες» περιοχές έχουν πολλές ελαφρύνσεις, από άτοκα δάνεια των τραπεζών, επιμηκύνσεις χρόνου αποπληρωμής δανείων, έκτακτες επιχορηγήσεις, μοριοδότηση μαθητών στις εξετάσεις, αποζημιώσεις και πολλά ακόμα. Στην Βόνιτσα και στην Κεφαλλονιά θα τις έχουν, εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου (;) για μια ακόμα φορά.

Σε τηλεφωνική επικονωνία που είχαμε με τον κο βουλευτή μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω, καθώς και το ότι ο ίδιος προσπάθησε να μετατρέψει το «Δήμος Λευκάδας» σε «Νομός Λευκάδας» για να μας συμπεριλάβει, αλλά του απάντησαν ότι δεν υπήρχε καμία αίτηση από το Μεγανήσι, ούτε από ιδιώτη, ούτε από φορέα, ότι «έσπασε έστω και ένα μπουκάλι!» για να μας λάβουν υπόψιν τους.

Το πουλάκι πέταξε και τα συμπεράσματα δικά σας.