Επίσκεψη Θ. Καββαδά σε Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό

θ καβ 1

Δελτίο Τύπου Θ. Καββαδά:

Θέμα: Επισκέψεις του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά σε Κάλαμο, Καστό και Μεγανήσι

Με την  επίσκεψη στο Μεγανήσι ολοκληρώθηκαν οι ολιγοήμερες επισκέψεις του βουλευτή  Λευκάδας, Θανάση Καββαδά,  στα νησιά του Καλάμου, του Καστού και του Μεγανησίου.

Ο βουλευτής κατά την παραμονή του στα νησιά είχε συναντήσεις με τους κατοίκους και θεσμικούς παράγοντες –Δήμαρχο Μεγανησίου,  κατά τόπους Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου-  όπου και άκουσε τα προβλήματα που τους απασχολούν, με κυριότερο τις ακάλυπτες θέσεις γιατρών, σε όλα τα προαναφερθέντα νησιά, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που ζουν και στηρίζουν τις άγονες περιοχές της χώρας.

Στον Κάλαμο ο κ. Καββαδάς συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο, κ. Οδυσσέα  Γιαννιώτη, όπου συζήτησαν τα προβλήματα ύδρευσης, της  διαχείρισης των απορριμμάτων,  το πρόβλημα της κενής θέσης γραμματέα που θα δημιουργηθεί στο νησί  από το Σεπτέμβριο, λόγω της  μετάθεσης της υπαλλήλου και άλλα προβλήματα καθημερινότητας.

Αντίστοιχα θέματα απασχόλησαν και τη συνάντηση του βουλευτή με τον Αντιδήμαρχο Καστού, κ. Χρήστο Τριλίβα.

θ καβ 2

Στο Μεγανήσι ο κ. Καββαδάς συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Παύλο Δάγλα,  από τον οποίο ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα αλλά και  τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού – υλοποίηση και προώθηση μελετών για μαρίνες, λιμενικό ταμείο, ύδρευση, σκουπίδια κτλ.  Ο βουλευτής επισκέφθηκε με τον Δήμαρχο τις υπό κατασκευή νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Μεγανησίου και του νέου Ιατρείου.

Το κυριότερο πρόβλημα και στα τρία νησιά, εντοπίζεται στην ιατρική υποστήριξη των κατοίκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κάλαμος μένει χωρίς  γιατρό τέσσερις ημέρες την εβδομάδα , ενώ το νησί του Καστού δεν έχει καθόλου γιατρό.

Δημιουργία εικόνας

Σε ό,τι αφορά το Μεγανήσι,  το περισσότερο διάστημα  υποστηρίζεται από έναν μόνο γιατρό, καθώς οι επιπλέον δύο αγροτικοί  γιατροί που δικαιούται το νησί, μετακινούνται στο νοσοκομείο Λευκάδας για να καλυφθούν τα εκεί κενά. Λόγω της έλλειψης γιατρών, κινδυνεύει η δημόσια υγεία των κατοίκων, ιδιαίτερα  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και αυξάνονται οι ανάγκες λόγω των επισκεπτών.

Ο κ. Καββαδάς άκουσε με προσοχή τα προβλήματα  και ζήτησε από τους αρμοδίους φορείς αλλά και τους κατοίκους,  διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση  ώστε να εξακολουθήσει να  συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην επίλυση των προβλημάτων.