Ανακοίνωση Ε.Κ. για το σύνθημα στο Διοικητήριο

Screenshot55

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Βανδαλισμός το σύνθημα για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας;

            Αν ο πολιτισμός και η παιδεία κάποιων ντόπιων ειδησεογραφικών site φτάνει στο να αποκαλούν την αποτύπωση της διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενο περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, σε ένα τοίχο,  βανδαλισμό, τότε, δυστυχώς, μάλλον δεν κατέχουν τίποτα από τα δύο!

Η Ιστορία της πατρίδας μας είναι γεμάτη με αγώνες, θυσίες και το αίμα του εργατικού κινήματος για το δικαίωμα αυτό. Επίσης, υπήρχαν πάντα και αυτοί που έσταζαν χολή για αυτούς τους αγώνες με διάφορα προσχήματα, οι κάθε λογής «νενέκοι». Αυτοί, πολλές φορές, έκρυβαν το μίσος τους για τους αγώνες των εργαζομένων πίσω από τους τρόπους που επέλεγε το κίνημα να διαμαρτυρηθεί κάθε φορά.

Η οργή των συγκεκριμένων ιδιοκτητών των ειδησεογραφικών site τους προκλήθηκε (και) από το κάψιμο της σημαίας του ΣΕΒ και της ΕΕ μπροστά στο Διοικητήριο, δηλαδή στην έδρα των εκφραστών της κυβέρνησης, τοπικά, τουλάχιστον θεσμικά αλλά και πολιτικά, της τοπικής διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά κάνουν γιατί τότε μας δείχνουν με τίνος το μέρος είναι. «Καίγονται» για τα συμφέροντα βιομηχάνων, των «κυρίων Ξεζουμίδηδων» που πλουτίζουν μέσα από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων!

            Απαιτούν να στεκόμαστε προσοχή μπροστά στα σύμβολά τους; Γιατί;

Επειδή παίρνουν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια από τη φορολογία του λαού, τις συντάξεις των ηλικιωμένων;

Επειδή τώρα έχουν βάλει στο μάτι και τα σπίτια μας;

Οι εργαζόμενοι μπροστά στην επίθεση που δέχονται από την τάξη των βιομηχάνων και των άλλων παράσιτων, επειδή έκαψαν τις σημαίες τους ορισμένοι δημοσιογράφοι τους βάφτισαν εγκληματίες!

Ας αφήσουν κάποιοι τον δήθεν καθωσπρεπισμό τους, τη στιγμή που στήριξαν ή στηρίζουν όλα αυτά τα κόμματα και τοπικές διοικήσεις που ψήφισαν και υλοποιούν το 1ο, το 2ο, το 3ο μνημόνιο, αυτούς που προετοιμάζουν να φέρουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης με τα 100 νέα νομοσχέδια, δηλαδή μέτρα που θα έρθουν να εφαρμοστούν μαζί με τους 700 ήδη νόμους που έχουν οδηγήσει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια!

            Βανδαλισμός είναι τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα μέσα στους χώρους δουλειάς που αφήνουν εργαζόμενους σακατεμένους ή ακόμα και νεκρούς.

            Βανδαλισμός είναι το ξήλωμα των δικαιωμάτων που επιδιώκει ο ΣΕΒ μαζί με την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ. Όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων. Να δουλεύουμε μέρα-νύχτα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και εμείς να μην μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες μας.

Βανδαλισμός είναι να ξεπουλιέται στο κεφάλαιο η δημόσια περιουσία. Πρόσφατο παράδειγμα μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ. Δεν είδαμε να γράφετε «κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια περιουσία». Δεν είδαμε να γράφετε «κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια περιουσία» όταν ο Δήμος έβαλε το χεράκι του να πάρει η κυβέρνηση από τα αποθεματικά του, χρήματα για να τα στείλουν στην Τράπεζα της Ελλάδας έτοιμα να καλύψουν τα χρέη του κεφαλαίου προς την ΕΕ, το ΔΝΤ κλπ. Δε ζημιώθηκε ο Δήμος τότε;

 

Όσο για τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό:

  • όταν αυτοκτονεί εργαζόμενη απλήρωτη για 15 μήνες δεν μπορείς να λες απλά «τι κρίμα»!
  • όταν εργαζόμενοι ζητάνε την δουλεία τους, τα δεδουλευμένα δύο χρόνων και αντί για αυτά να εισπράττουν το «μέρισμά» τους σε ξύλο, συλλήψεις και μηνύσεις, δεν μπορείς να λες απλά «τι κρίμα»!
  • όταν οι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να πνίγονται στη στεριά, όπως στη Μάνδρα Αττικής, δεν μπορείς να λές απλά «τι κρίμα»!
  • όταν η υγεία ενός ανθρώπου εξαρτάται από την τσέπη του, δεν μπορείς να λές απλά «τι κρίμα»!
  • όταν το Αιγαίο γίνεται θάλασσα του θανάτου για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μπορείς να λες απλά «τι κρίμα»!
  • όταν άνθρωποι το 2017 πεθαίνουν από το κρύο, δεν μπορείς να λες απλά «τι κρίμα»!
  • όταν θα έρθουν να κατασχέσουν το σπίτι του γείτονά σου δεν μπορείς να λες απλά «τι κρίμα»!

 

Γιατί για όλα αυτά υπάρχει αίτια και δε μπορούμε, δεν πρέπει και δεν ανεχόμαστε να την θάβουμε!

            Αυτός είναι ο πραγματικός βανδαλισμός που ο ΣΕΒ μαζί με την κυβέρνηση και το υπόλοιπο πολιτικό του προσωπικό που στηρίζουν τα συμφέροντά του θέλουν να συνεχίσουν και να οξύνουν. Σχεδιάζουν και νομοθετούν το τσάκισμα των εργαζομένων για να θεμελιώσουν την ανάπτυξη τους. Αυτό είναι το βάρβαρο μέλλον της «δίκαιης ανάπτυξής» τους. Αυτό προβάλλουν και μέσα από τα «αναπτυξιακά συνέδρια» τους ανά την Ελλάδα.

Ο λαός ζει μια διαρκή βαρβαρότητα για να περνάν καλά οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες. Κι από πάνω θέλουν να τον φιμώσουν, να μη μιλάει, μην αντιδρά, να μην έχει δικαίωμα να ζητά από τη ζωή του, από τον κόπο του, από τη δουλειά του. Όσοι κλείνουν τα μάτια σε αυτόν τον βανδαλισμό κάποιο πρόβλημα υπάρχει στον πολιτισμό τους και στον ανθρωπισμό τους!

Όχι κύριοι! Υπάρχει ένας πολιτισμός, πολύ πιο πολιτισμένος από τον ψεύτικο που προβάλλετε.

Είναι αυτός του να  αντιπαλεύεις το άδικο, να διεκδικείς το δίκιο της πλειοψηφίας!

Η απάντηση μας είναι ότι απέναντι σε αυτή την βάρβαρη κατάσταση θα σταθούμε με το κεφάλι ψηλά, της σημαίες του αγώνα ακόμα πιο ψηλά μέχρι να δικαιωθούν τα συμφέροντα της τάξης μας!

 

Υ.Γ.1: Bάνδαλος και κάφρος, λοιπόν, και ο Μάνος Λοϊζος όταν έγραφε: «ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία, κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά…»

Υ.Γ.2: Κάποιοι πήραν αμέσως γραμμή από την επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΒ και έτρεξαν να την φέρουν στα μέτρα της Λευκάδας…

Υ.Γ.3: Για το κουτάκι μπογιάς που ξοδεύτηκε για να σβηστεί το σύνθημα, ας πληρωθεί από τα πάνω από 170 ευρώ των δημοτικών τελών που πλήρωσε το Εργατικό Κέντρο μόνο για το τελευταίο δίμηνο. Αλλιώς, ας μας χρεώσει, άλλα 5 ευρώ γιατί πληρώνουμε πολύ λίγα!

16-12-2017