Ομιλία και συνέντευξη Σπύρου Κονιδάρη

Την Παρασκευή 27 Απρίλη ο Μεγανησιώτης Αντιναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης είναι ομιλητής σε εσπερίδα στην Καλλιθέα με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ, ο γεωπολιτικός κρίκος της Ανατολικής Μεσογείου», όπως φαίνεται και στην αφίσα. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Με αφορμή αυτή την παρουσία δημοσιεύουμε και πρόσφατη συνέντευξή του στην οποία μιλάει για την εντεινόμενη κρίση στο Αιγαίο και τις τουρκικές προκλήσεις:

(Πηγή: www.neakriti.gr)

Aντιναύαρχος Κονιδάρης: Ας δούμε τι κάνουμε εμείς και όχι η Τουρκία

Η εμπειρία και τα διδάγματα των Ιμίων

Το θέμα δεν είναι πόσα και ποια εξοπλιστικά προγράμματα θα κάνεις , παρότι μετά από 8 χρόνια καθήλωσης , είναι αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων με τέτοια επεκτατική πολιτική από πλευράς Τουρκίας, αλλά το θέμα είναι πόσο αποφασισμένος είσαι να κάνεις χρήση των οπλικών σου συστημάτων , όταν αυτό απαιτηθεί, είπε μεταξύ άλλων στον 98.4 ο αντιναύαρχος ε.α και πρώην υπαρχηγός του Στόλου, Σπυρίδων Κονιδάρης , στον 98.4 .

Με μια συγκλονιστική αφήγηση που καθήλωσε τους ακροατές, ο αντιναύαρχος ε.α  Σπυρίδων Κονιδάρης, μιλώντας για την κρίση των Ιμίων του 1996 και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που  του έτυχε σε εκείνο το συμβάν, εξήγησε γιατί η στρατιωτική ετοιμότητα οφείλει να συγχρονίζεται σε μια δημοκρατική πολιτεία με τις αποφάσεις που καλώς ή κακώς λαμβάνει η νόμιμα κάθε φορά εκλεγμένη ηγεσία της χώρας. Αναφέρθηκε στις πράξεις νέων που δεν σκέφτονται προσεκτικά  με τις σημαίες στο Αιγαίο, εξήγησε τις πραγματικές ανάγκες αλλά και τις υπερβάσεις με τις οποίες λειτουργούν για να είναι  αποτελεσματικές οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και επέμεινε ότι αυτό που πρώτιστα χρειάζεται στις μέρες μας η Ελλάδα, είναι να βρουν οι πολίτες αυτά που τους ενώνουν στις δύσκολες περιστάσεις που διέρχεται η πατρίδα μας.

Σημείωσε δε με έμφαση ότι το θέμα δεν είναι πόσα και ποια εξοπλιστικά προγράμματα θα κάνεις , παρότι μετά από 8 χρόνια καθήλωσης , είναι αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων με τέτοια επεκτατική πολιτική από πλευράς Τουρκίας, αλλά το θέμα είναι πόσο αποφασισμένος είσαι να κάνεις χρήση των οπλικών σου συστημάτων , όταν αυτό απαιτηθεί. Μόνο τότε καταλαβαίνει και η Τουρκία ότι το τίμημα θα είναι  δυσανάλογο του οφέλους που προσδοκά από την πάγια επεκτατική της πολιτική.