Ηλίας Αργύρης…Ο μικρός Μεγανησιώτης δρομέας…

Ο Ηλίας και η Αντριάνα Αργύρη είναι δυο ακόμα Μεγανησιωτάκια που ασχολούνται με τον αθλητισμό και φέρουν διακρίσεις.

\

 

https://sportin.gr/article/i-protia-tis-olympiadas-sto-protathlima-stivoy

Απο την άλλη το Μεγανήσι φαίνεται να συμμετέχει  και σε αυτό και να ακούγεται περισσότερο μέσω των διακρίσεων των παιδιών μας.

Το άθλημα του Ηλία είναι είναι ο αγώνας δρόμου στα 600 μέτρα.

Ξεκίνησε πριν 3 χρόνια  σε αυτούς τους αγώνες  στίβου και έκανε ατομικό ρεκόρ στα 600 μέτρα με χρόνο 1:32’73  ενώ έχει τον 5ο καλύτερο χρόνο στην Πελοπόννησο στα 600 μέτρα. Το σωματείο που πηγαίνει είναι η Ολυμπιάδα και πέρσι κατέβηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Χαλκίδα.

 Στις 30 Ιουνίου θα συμετέχει ξανά στο πανελήνιο πρωτάθλημα.
Εδώ(Δεύτερος από αριστερά) στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της μεγαλύτερης ηλικίας όπου η ομάδα του βγήκε τρίτη στην σκυτάλη.
Η αδερφή του Αντριάνα δεκατεσσάρων ετών κάνει βάδην 5 χλμ στο ίδιο σωματείο όπου σημειώνει και αυτή σημαντικές επιτυχίες.
Τα παιδιά είναι από το Σπαρτοχώρι όπως και οι γονείς τους Γιώργος Αργύρης  και Μαρία Ζαβιτσάνου και μένουν  στην Πάτρα. Ο Ηλίας είναι μαθητής της Γ΄Γυμνασίου. Λατρεύει το νησί και έρχεται σε κάθε ευκαιρία αφού του δίνει και την δυνατότητα να ασχοληθεί και με την άλλη του μεγάλη αγάπη. Το ψάρεμα με τον παππού. Η Αντριάνα είναι ένα χρόνο μικρότερη.
Τα οφέλη του αθλητισμού είναι γνωστά , ιδίως όταν αυτά κινούνται μέσα στα πλαίσια της ευγενής άμιλλας και όχι της ποδοσφαιροποίησης και πόλωσης. Σε αυτές τις ηλικίες  ενισχύεται η κοινωνικοποίηση  και ο σεβασμός στους άλλους.
Τα παιδιά σε αυτή την εύπλαστη και σημαντική περίοδο της ζωής τους μαθαίνουν να βάζουν στόχους και να αγωνίζονται για αυτούς, αναδεικνύουν και βελτιώνουν τις σωματικές τους δεξιότητες , και τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους. Μαθαίνουν επίσης να διαχειρίζονται σωστά την επιτυχία αλλά και την αποτυχία.
Και είναι τόσο ευχάριστο και παρήγορο το ότι στην εποχή μας όλο και περισσότερα παιδιά στρέφονται στον αθλητισμό , γεγονός που από μόνο  του αποτρέπει κακές συνήθειες και εθισμούς που παλαιότερα αποτελούσαν μόδες της εποχής.
 Κι εμείς ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που τα παιδιά μας  ξεχωρίζουν και σε αυτό…