Γκάφα Σκουρλέτη: Υποψήφιοι δήμαρχοι διαψεύδουν στήριξη ΣΥΡΙΖΑ & απειλούν με μηνύσεις (ονόματα)

Έντονες αντιδράσεις σε σειρά υποψηφίων δημάρχων προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη στο πρόσωπό τους. Μάλιστα, σε επικοινωνία με την aftodioikisi.gr υποψήφιοι τόνιζαν ότι δεν γνώριζαν τίποτε και επέρριπταν τις ευθύνες προσωπικά στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τονίζοντας ότι «με αυτό τον τρόπο το μόνο που κάνει είναι να μειώνει την εμβέλεια των συνδυασμών μας και να μας οδηγεί σε ήττα», ενώ άλλοι απειλούσαν με προσφυγή σε νομικά μέσα και μηνύσεις! Επιπλέον, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία συνομίλησε η aftodioikisi.gr, τόνιζαν ότι δεν είχαν ιδέα για την ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να περιοριστεί στις περιφέρειες και τις μεγάλες πόλεις. Ήδη, δε, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επικοινωνήσει με την Κουμουνδούρου, ζητώντας να προχωρήσει σε διορθωτική ανακοίνωση από την οποία να αφαιρεθούν τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων που δηλώνουν ότι δεν στηρίζονται από το κόμμα.

Μετά από αυτές τις έντονες αντιδράσεις, αργά χθες το βράδυ, βγήκε (μεσοβέζικη) ανακοίνωση, με την οποία η Κουμουνδούρου δεν αφαιρεί συγκεκριμένους δημάρχους, τονίζει ωστόσο ότι η λίστα της δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης αλλά απλώς… εκτίμηση σε δημάρχους.

Ηχηρές αντιδράσεις

Οι δύο πιο ηχηρές αντιδράσεις προήλθαν από τους αντιπεριφερειάρχες της Ρένας Δούρου, (Βόρειου Τομέα) Γιώργο Καραμέρο που είναι υποψήφιος στο δήμο Αμαρουσίου και (Ανατολικής Αττικής) Πέτρο Φιλίππου, που διεκδικεί εκ νέου τον δήμο Σαρωνικού.

Ο Γ. Καραμέρος με ανακοίνωση του η οποία τιτλοφορείται: «Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί κομματικής στήριξης του συνδυασμού μας», τονίζει χαρακτηριστικά: «Για πολλοστή φορά ως ανεξάρτητο # Ενωμένο Μαρούσι και με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί υποστήριξης  από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Είμαστε # Ενωμένο Μαρούσι. Συσταθήκαμε και πορευόμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που είναι πολυσυλλεκτικό. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, δε διεκδικήσαμε, δε θέλουμε και δεν έχουμε χρίσμα από κανέναν. Θέλουμε την υποστήριξη των δημοτών. Η αγωνία των κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στο Μαρούσι δεν μας αφορά. Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σε όλους. Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές καλούμε εκ νέου τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να ψηφίσουν για την πόλη τους αφήνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες στο συρτάρι. Άλλωστε, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, σε δήμους όπως το Μαρούσι, δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα Το βράδυ των δημοτικών εκλογών δεν θα υπάρχει κομματικό χρώμα δίπλα στο #Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κόμματα στις ευρωεκλογές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται και η ανακοίνωση του Π.Φιλίππου o οποίος, πάντως, κρατά χαμηλούς τόνους αποδίδοντας την στήριξη σε δημοσιεύματα και όχι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Δημοσιεύματα φέρουν την παράταξη « ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου) να στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο συνδυασμός ξεκαθαρίζει: Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο « ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»  είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά, όποιο ή όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη. Εμείς επιζητούμε και επιδιώκουμε μόνον τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανακοινώσεις (αν και καθυστερημένες, όταν το θέμα είχε πάρει διαστάσεις) έβγαλαν και οι δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και Ραφήνας -Πιεκρμίου Ευάγγελος Μπουρνούς. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του συνδυασμού του Δημήτρη Λουκά αναφέρονται τα εξής: «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του συνδυασμού μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Στήριξη που ούτε ζητήσαμε, ούτε διαπραγματευτήκαμε ποτέ και με κανέναν! Δηλώνουμε με τον ποιο απόλυτο και οριστικό τρόπο ότι η «Δημοτική Καινοτομία» είναι μια Παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ζητάμε με μόνον τη στήριξη από τους πολίτες του δήμου μας και αρνούμαστε κάθε σενάριο όποιας άλλης στήριξης Συνιστούμε προς όλους να σεβαστούν τόσο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όσο και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της Παράταξής μας και να μην μας εμπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικους τους σχεδιασμούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, σημειώνει υπό τον τίτλο «Παραμένω ανεξάρτητος δεν πουλώ τους συμπολίτες μου σε κομματικά επιτελεία»: «Η παραπληροφόρηση στην αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο δήμο Ραφηνας-Πικερμίου δεν θα επιβιώσει. Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι στηρίζει το συνδυασμό ”ΣYΓXPONH ΠOΛITEIA – EΝEPΓOI ΠOΛITEΣ” όπου ως επικεφαλής δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζήτησα στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ρωτήθηκα και ουδέποτε βάζω αυτοδιοικητικές ταμπέλες. Οποίος θέλει ταμπέλα μπορεί να αναζητήσει σε άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Ο συνδυασμός του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής παραμένει ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και προφανώς ζητά στήριξη μόνο από τους πολίτες. Έτσι μέχρι σήμερα έχουμε πορευτεί και ετσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Συνεχίζουμε με πίστη στις δυνάμεις μας και με μόνο κριτήριο το καλό του τόπου μας και των δημοτών μας. Η οποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειας μας θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι δεν συμμετέχω σε τέτοια παιχνίδια», καταλήγει ο κ. Μπουρνούς.

Μηνύματα και τηλεφωνήματα

Επιπλέον με μηνύματά τους στην aftodioikisi.gr αρνούνται την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας Κώστας Μπουλμέτης, ο οποίος επιτίθεται στην aftodioikisi.gr, η οποία και σε παλιότερο δημοσίευμά της, επικαλούμενη ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή» που, επίσης, είχε προκαλέσει διαψεύσεις, τον είχε αναφέρει ως στηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Καλησπέρα σας.. Επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού είναι η 2η φορά που γράφεται (sic) ότι η παράταξη το» Αύριο στα χέρια μας» με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Μπουλμετη στηρίζεται από τον συριζα. Σταματήστε σας παρακαλούμε να το κάνετε αυτό παρ αυτά χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση των νομικών μας δικαιωμάτων», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Μπουλμέτης, απειλώντας εκ νέου με νομικές ενέργειες. Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας του επισημαίνει ότι «πρόκειται για ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ» και τον καλεί να «συνεννοηθεί μαζί τους (σ.σ. με το κόμμα), ο υποψήφιος δήμαρχος ανταπαντά:  «Μπορείτε να μου την δείξετε; Μην μου πείτε για την αυγή Φθηνή δικαιολογία. Η αυγή δέχθηκε εξώδικο και δεν το δημοσίευσε. Είναι η δεύτερη φορά που σας το λέμε και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε… Κάντε το με στυλ τουλάχιστον την άλλη φορά» (σ.σ. προφανώς απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ). Τελικώς, ο κ. Μπουλμέτης, φαίνεται ότι άκουσε τις παραινέσεις της ιστοσελίδας και απευθύνθηκε στο κόμμα, το οποίο (τοπική οργάνωση και όχι η Κουμουνδούρου που επιμένει στην… εκτίμηση) έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

Διάψευση όμως λάβαμε και από την υποψήφια δήμαρχο Σιντικής Σερρών Όλγα Φυταγκουρίδου: «Ονομάζομαι Όλγα Φυταγκουρίδου και είναι επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Νέοι Ορίζοντες για τη ΣΙΝΤΙΚΗ» του Δήμου Σιντικης Σερρών. Διάβασα μια ανακοίνωση περί δήθεν στήριξης του συνδυασμού μου από το ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνω, κατηγορηματικά, πως δεν έχω στήριξη από κανένα κόμμα και δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση με στηρίξεις από οποιονδήποτε κομματικό σχηματισμό. Παρακαλώ να διορθωθεί άμεσα το λάθος αυτό. Ευχαριστώ», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά της προς την ιστοσελίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο υποψήφιος δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κερασιώτης: «Ονομάζομαι Διονύσης Κερασιώτης και είμαι επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε – Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Κορωπίου» στο Δήμο Κρωπίας στην Ανατολική Αττική στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Στο παρακάτω δημοσίευμά σας αναφέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το συνδυασμό μας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η παράταξή μας είναι αυτοδιοικητική, ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά, όποιο ή όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη και παρακαλούμε να διαγράψετε τη σχετική αναφορά από το δημοσίευμά σας», καταλήγει, απευθυνόμενος προφανώς στην Κουμουνδούρου.

Διάψευση, όμως, έστειλε στη aftodioikisi.gr, και ο υποψήφιος δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης: «Καλημέρα σας , ονομάζομαι Κυριακίδης Γιάννης και ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ για το Δήμο Κάτω Νευροκοπίου Δράμας σας δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι αναφορικά με τη χθεσινή δημοσίευση σας για τις παρατάξεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , ουδεμία στήριξη ζήτησα ποτέ γιατί πιστεύω στην ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση.Σας παρακαλώ να προβείτε σε διάψευση από μέρους μου», προσθέτει ο κ. Κυριακίδης, απευθυνόμενος, προφανώς, κι εκείνος με τη σειρά του στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ανεξάρτητος συνδυασμός ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ με επικεφαλής τον Γιώργο Τσαπουρνιώτη ξεκαθαρίζει ρητά ότι δεν τον εκφράζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναφέρεται σε κομματική στήριξη στο συνδυασμό. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ουδέποτε ζητήσαμε στήριξη από κόμματα και το ψηφοδέλτιό μας είναι πολυσυλλεκτικό. Ζητάμε συνειδητή και ώριμη ψήφο από όλους τους δημότες του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, χωρίς διαχωρισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες», αναφέρει σε μήνυμα του στην aftodioikisi.gr, ο συνδυασμός.

«Η Δημοτική Παράταξη Άργους Ορεστικού «Προτεραιότητα στον Πολίτη» δηλώνει με τον πιο απερίφραστο τρόπο ότι παραμένει πιστή στις ιδρυτικές της αρχές με προεξάρχουσα την απολύτως αδέσμευτη από κομματικές αγκυλώσεις πορεία της. Κομματικά δεκανίκια και πάτρωνες δε χρειάστηκε ΠΟΤΕ. Ευχαριστούμε, αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στο όραμα ανεξάρτητοι, θεωρώντας ότι η διαλεκτική σύνθεση διαφορετικών φωνών είναι το διακριτό μας πλεονέκτημα. Μικροκομματικά συμφέροντα και τοπικιστικοί τακτικισμοί μας αφήνουν παγερά αδιάφορους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του δημάρχου Άργους Ορεστικού και εκ νέου υποψηφίου, Πάνου Κεπαπτσόγλου.

«Η παράταξή μας «ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή» από τη σύστασή της έχει καταστήσει σαφές ότι είναι υπερκομματική, αδέσμευτη και πολυσυλλεκτική. Το αποδεικνύει άλλωστε περίτρανα η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της. Προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους έχουν πλαισιώσει το νικηφόρο εγχείρημά μας. Δυστυχώς, όμως, οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις δεν έχουν τελειωμό. Είναι λυπηρό που αναγκαζόμαστε για δεύτερη φορά να διαψεύσουμε δημοσιεύματα, τα οποία, από όπου και αν προέρχονται, δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Υπογραμμίζουμε ΔΗΜΟΣΙΑ, ΒΡΟΝΤΕΡΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Δεν έχουμε ζητήσει στήριξη από κανέναν κομματικό φορέα. Η προσπάθειά μας είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Το έχουμε ξαναπεί. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, ουδέποτε ωστόσο επιδιώξαμε να λάβουμε χρίσμα από κανέναν. Για εμάς η αυτοδιοίκηση είναι πάνω και πέρα από κόμματα. Δεν αντιλαμβανόμαστε την επιμονή ορισμένων, χωρίς μάλιστα να έχουμε δώσει την παραμικρή αφορμή. Ελπίζουμε πως δεν υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα. Είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για λανθασμένη αναφορά και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι πως θα υπάρξει άμεση διόρθωση, όπως έγινε άλλωστε και την πρώτη φορά. Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και τη δικαιολογημένη αγανάκτησή μας και παρακαλούμε όπως αποκατασταθεί η αλήθεια το ταχύτερο δυνατόν. Ειδάλλως, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. Αρκετά! Η παράταξή μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των Αργιθεατών, θα δώσει την απάντησή της στις 26 Μαΐου 2019. Έως τότε θα εντείνουμε την προσπάθειά μας με υπευθυνότητα και αμιγώς αυτοδιοικητικό και αχρωμάτιστο προσανατολισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου.

Tην στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει και ο υποψήφιος δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Γιάννης Πολίτης:

Παράλληλα τηλεφωνικά επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα διαψεύδοντας ότι στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας στην Αχαΐα, Δημήτρης Καλογερόπουλος*, αλλά και ο κ. Γιώργος Αραπίτσας, υποψήφιος δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων στην Βοιωτία, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι προτίθεται να κάνεις μηνύσεις!

Τέλος, να σημειωθεί ότι και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, δηλώνει ότι ναι μεν στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην παράταξή του συμμετέχουν υποψήφιοι και από άλλους κομματικούς χώρους.

Επιχείρηση εκμετάλλευσης από αντιπάλους

Ενδεικτικό των προβλημάτων που δημιουργεί μόλις 13 ημέρες πριν τις εκλογές η ανακοίνωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλούς υποψηφίους είναι το γεγονός ότι αντίπαλοί τους έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν. Συγκεκριμένα, στο δήμο Σαρωνικού παρά την διάψευση Φιλίππου, ο νυν δήμαρχος και βασικός αντίπαλός του, «γαλάζιος» Γιώργος Σοφρώνης σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο: «Οι μάσκες έπεσαν για τον κ. Φιλίππου», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να φτάσουμε δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου, για να μάθουμε κι επίσημα αυτό που ήδη γνωρίζαμε εξαρχής. Ο κ. Πέτρος Φιλίππου δεν είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, όπως ο ίδιος δήλωνε επίμονα όλο αυτό το διάστημα, αλλά ο επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Σαρωνικού στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Δεν είναι φυσικά κατακριτέο να έχεις τη στήριξη κάποιου κόμματος. Όλοι άλλωστε κάπου ανήκουμε ιδεολογικά. Κατακριτέο όμως είναι να λες ψέματα και να κρύβεις την αλήθεια. Απευθύνω στον απερχόμενο αντι-περιφερειάρχη της κας Δούρου ένα ερώτημα: Ντρέπεστε  κύριε Φιλίππου που είστε ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί μας το κρύβατε όλο αυτό τον καιρό; Πως μπορούν να εμπιστευθούν οι συμπολίτες μας για δήμαρχο έναν υποψήφιο, που κρύβει την ταυτότητά του; Η επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού κόμματος δεν αφήνει πλέον περιθώριο για καμία αμφιβολία. Άλλο ένα ψέμα του κ. Φιλίππου αποκαλύφθηκε και πολύ φοβόμαστε ότι δεν είναι το τελευταίο. Τώρα όλοι ξέρουμε. Κάθε ψήφος στον κ. Πέτρο Φιλίππου, κάθε ψήφος στους υποψήφιους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Φιλίππου, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αλλά και στον δήμο Κω η παράταξη #Δίεση σχολιάζει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Θ. Νικηταρά υπό τον τίτλο: «Εδώ και τρεις μήνες διατυμπάνιζε ότι ήταν ανεξάρτητος… Τελικά, μας δούλευε ή ντρεπόταν;» : «Μετά τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση στήριξης της παράταξης ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θ. Νικηταράς οφείλει να απαντήσει στο εξής ερώτημα: Γιατί τόσο καιρό δήλωνε ότι είναι ανεξάρτητος και κομματικά ακηδεμόνευτος; Ντρεπόταν για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή δούλευε τους δημότες ψιλό γαζί; Σε κάθε περίπτωση, τα σημερινά «κομματικά αποκαλυπτήρια» δικαιώνουν απολύτως τη στάση της παράταξης #Δίεση και τη σύμπραξη του επικεφαλής μας, Γιάννη Ζερβού, με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ. Στάση πεντακάθαρη, διάφανη, βασισμένη σε συγκλίσεις θέσεων και προγραμμάτων, μακριά από ευτελείς παραγοντισμούς και μεθοδεύσεις της κακιάς ώρας. Επαναλαμβάνουμε: Η Κως, όσο και να το θέλουν κάποιοι, δεν θα γυρίσει πίσω. Στις 26 του Μάη οι συμμαχίες του χθες θα ηττηθούν οριστικά. Κοιτάμε μόνο μπροστά… για την Κω του 2023″, καταλήγει η ανακοίνωση.

*Στη συνέχεια ο κ. Καλογερόπουλος με ανακοίνωσή του διευκρινίζει:

Από τη δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια τώρα» δόθηκε η παρακάτω διευκρινιστική ανακοίνωση:

«Ουδέποτε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος επεδίωξε κομματικές στηρίξεις και χρίσματα. Όποιος έχει παρακολουθήσει τη διαδρομή του στην Αυτοδιοίκηση το γνωρίζει.

Ο συνδυασμός μας πλαισιώνεται από έγκριτους συμπολίτες που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Τιμούμε το ίδιο και όσους ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ και σε κάθε Δημοκρατικό κόμμα.

Η διαχωριστική γραμμή για μας δεν είναι η κομματική γραμμή, αλλά το σχέδιο που οδηγεί την Αιγιάλεια στην επίλυση των προβλημάτων της ή στη στασιμότητα.

Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι καλούμε τους πολίτες να μας ψηφίσουν κρίνοντας αν είμαστε κατάλληλοι να διοικήσουμε τον τόπο και όχι υπακούοντας σε κομματικά κελεύσματα ή έστω υποδείξεις.

Τα κόμματα δικαιούνται φυσικά να έχουν λόγο, αλλά τα καλούμε να μην διεκδικούν ρόλο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Κατηγορηματικά λοιπόν διευκρινίζουμε ότι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος δεν ζήτησε, δεν επιδίωξε και δεν δέχεται χρίσματα και στηρίξεις από κανένα κόμμα, ως εκ τούτου ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη απεστάλη επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζητάμε το βράδυ των εκλογών στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο συνδυασμός μας να προσδιορίζεται με λευκό χρώμα και ως ανεξάρτητος».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής προς το Υπουργείο Εσωτερικών

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών

κ. Αλέξη Χαρίτση

Σταδίου 27 ΑΘΗΝΑ

Κύριε Υπουργέ,

Καθιστώντας σαφές και ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή σύστασης του ότι ο συνδυασμός <Αιγιάλεια τώρα> που συμμετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αιγιαλείας Αχαΐας, του οποίου είμαι επικεφαλής, είναι ένας ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός συνδυασμός που πλαισιώνεται από πολίτες που ανήκουν σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, παρακαλώ να ενημερώσετε τις υπηρεσίες σας, ότι κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών της 26ης Μαΐου, ο συνδυασμός μας θέλουμε να προσδιορίζεται ως ανεξάρτητος και με λευκό χρώμα στις σχετικές τηλεοπτικές κάρτες.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καλογερόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας

Πηγή: Αυτοδιοίκηση

 

Η Ανακοίνωση – Διάψευση της Υποψήφιας Δήμαρχου Μεγανησίου κας Κατερίνα Σ. Καββαδά σχετικά με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο συνδυασμός μας »ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» δεν ζήτησε στήριξη από κανένα πολιτικό χώρο. Με το ανεξάρτητο, υπερκομματικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιό μας αποδεικνύουμε την εκτίμηση μας προς τους χώρους του δημοκρατικού τόξου και διαβεβαιώνουμε για την άριστη μετεκλογική συνεργασία μαζί τους.

Κατερίνα Σ. Καββαδά (Καρατσολάκη)

Υποψήφια Δήμαρχος Μεγανησίου