Τοποθέτηση, ερωτήματα δημ. συμβούλων Ε.Καββαδά-Β.Πολίτη

Μία βδομάδα έμεινε μέχρι τις εκλογές της 26ης Μαϊου που θα αναδείξουν και τη νέα δημοτική αρχή  του νησιού μας..

Η καθημερινότητα όμως και μάλιστα έχοντας ξεκινήσει η καλοκαιρινή σεζόν,τρέχει και τα προβλήματα μαζί της πολλά.

Όλα δείχνουν  ότι ο Δήμος λειτουργεί στον αυτόματο.

Και μιας εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν Δημοτικά Συμβούλια,έτσι ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε ερωτήματα για τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν δημόσια και να δώσουμε με τη σειρά μας κι εμείς απαντήσεις στον κόσμο που ρωτάει , όπως οφείλουμε σαν εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι,  με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να τα ανοίξουμε καλώντας και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση, ειδικά αν γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς .

1)  Γιατρός.Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο πληθυσμός αυξάνεται, αλλά οι γιατροί μας ακόμα άφαντοι..Τεράστιο πρόβλημα ,κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Η εικόνα  σήμερα στο ιατρείο στο Σπαρτοχώρι με τον κόσμο να περιμένει για ώρες τον  μοναδικό γιατρό που είχε περιστατικό και έλειπε , δεν τιμάει κανέναν μας. Τι θα γινόνταν κύριε δήμαρχε άν την ώρα που ο γιατρός συνόδευε τον ασθενή στη Λευκάδα είχαμε ταυτόχρονο  σοβαρό περιστατικό ;Έμφραγμα, ατύχημα, η αλλεργικό σοκ;

Τι ενέργειες έχουν γίνει για την επιστροφή του άλλου αγροτικού και την προκύρηξη της θέσης του μόνιμου ιατρού; Όλη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ βρέθηκε στη Λευκάδα,με αφορμή των εγκαινίων του νέου νοσοκομείου .Το εκμεταλευτήκατε κ. Δήμαρχε;

2) Το σκάφος του Δήμου-εξαφανισμένο. Πρόσφατα επέστρεψε από σέρβις.Που είναι αυτή τη στιγμή και γιατί;

3) Λιμενικό Ταμείο. Στα  Λιμάνια μας επικρατεί ένα αλαλούμ. Την ίδια ώρα που μόνο οι  Μεγανησιώτες ψαράδες καταβάλουν τέλος στο Λιμενικό ταμείο χωρίς καμία παροχή, εκατοντάδες σκάφη δένουν δωρεάν. Τι έχετε κάνει γιαυτή την αδικία σε βάρος των ψαράδων΄;  Οι κοινόχρηστοι χώροι ναι μεν νοικιάζονται από το λιμενικό ταμείο και πληρώνουν εκεί αλλά ούτε χωροθέτηση ούτε και οριοθέτηση  του χώρου έχει γίνει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και παρεξηγήσεις αφού υπάρχει άγνοια.

Σε ερώτησή μας στο Λιμενικό ταμείο πότε θα γίνει η χωροθέτηση έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ,μας απάντησαν ότι περιμένουν από το Δήμο να λύσει κάποια σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν.Ποια είναι αυτά και πότε θα τελεσφορήσουν;

4) Σκουπίδια.

Πληροφορηθήκαμε ότι η αποκατάσταση του Σκουπιδότοπου έχει ξεκινήσει. Από πότε; Με τι χρονοδιάγραμμα και από ποιόν εργολάβο; Στο μεταξύ που πήγαν τα σκουπίδια που ήταν στο χώρο ; Είδαμε εργασίες να γίνονται αλλά σκουπίδια δεν είδαμε να μεταφέρονται. Πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού εμείς οι» κακοί σύμβουλοι» δεν ψηφίσαμε προυπολογισμό και η σύμβαση για τη μεταφορά των σκουπιδιών έχει λήξη από τον Φλεβάρη του 2019 . Όπως όλοι γνωρίζουμε ουδεμία εργασία ή νέα ανάθεση μπορεί να γίνει χωρίς προυπολογισμό.

Κλείνοντας καταθέτουμε πρόταση στην δημοτική αρχή και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την σύγκλιση ενός «άτυπου’ ανοιχτού δημοτικού συμβουλίου  όπου εκεί θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα σοβαρά ζητήματα ,και θα ενημερωθούν οι δημότες μας.

 

Πολίτη Βησσαρία

Καββαδά Ελλη