Επιβεβαιώνεται πλήρως το Μeganisi Τimes: οι κλυδωνισμοί στην δημοτική αρχή συνεχίζονται με επιστολή συμβούλων κατά του δημάρχου!

Στους λογαριασμούς τους στο φ/β άρχισαν να αναρτούν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης κείμενο, εν είδει επίπληξης κατά του Δημάρχου κου Δάγλα και (υποτίθεται) υποστήριξης του Προέδρου κου Κατωπόδη, επιβεβαιώνοντας έτσι μέχρι κεραίας τα όσα γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας για το ρήγμα που έχει προκύψει στην δημοτική αρχή.

Στην επιστολή αυτή, την οποία υπογράφουν οι 5 σύμβουλοι της συμπολίτευσης (πλην του Προέδρου, για ευνόητους λόγους), καταλογίζεται στον δήμαρχο Παύλο Δάγλα «αναίτια, άδικη και πολιτικά επιζήμια πράξη», μιλούν για έλλειμμα ενημέρωσης από τον δήμαρχο και καταδικάζουν ενέργειές του ως απαράδεκτες!  Ναι, μιλάμε για την δημοτική του ομάδα, όχι για την…αντιπολίτευση! Στο τέλος μάλιστα απειλούν τον δήμαρχο με αποσχίσεις: «σε μια τέτοια περίπτωση θα ενεργήσουμε ως Ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να διαφοροποιήσουμε ραγδαία τη στάση μας, ως προς την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Δημάρχου».

Μεταφέρουμε παρακάτω την πλήρη επιστολή όπως αυτή διακινείται στα ΜΚΔ. Αναμένουμε φυσικά και ενδεχόμενη αντίδραση του δημάρχου σε αυτήν την «επίθεση». Μια αντίδραση που ίσως να μην υπάρξει ποτέ, αφού το κείμενο μπορεί κάλλιστα να διαβαστεί και ως «πυροσβεστικό», με την λογική δηλαδή του να κουνήσει μεν το δάχτυλο αλλά να μην επιτρέψει την ίδια στιγμή ανεξαρτητοποιήσεις, εξασφαλίζοντας μια μίνιμουμ ηθική ικανοποίηση στους θιγμένους. Δείτε όμως το πλήρες κείμενο και τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας (δεν θα κουραστείτε και πολύ για να τα βγάλετε!)

Μεγανήσι, 15 Οκτωβρίου 2020
Πολύ πρόσφατα προέκυψε στους κόλπους της Παράταξης και της Δημοτικής μας Ομάδας, σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και συνεννόησης.
Βάση του προβλήματος είναι η αναίτια, άδικη και πολιτικά επιζήμια πράξη του Δημάρχου κ. Π. Δάγλα, να προβεί, στις 6/10/2020, σε έγγραφη καταγγελία με ΑΠ 3253/6-10-2020, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εις βάρος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γερ. Κατωπόδη, επειδή ο δεύτερος, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Δημάρχου, κατά παράβαση του νόμου, δεν συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση των δημοτικών τελών στις 9 ή 10 Οκτωβρίου 2020.
Η πράξη αυτή του Δημάρχου, είναι:
– Αναίτια, γιατί δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για διεξαγωγή συνεδρίασης με θέμα τα δημοτικά τέλη, όπως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνεται πριν από οποιαδήποτε συνεδρίαση.
– Άδικη, γιατί ο κ. Κατωπόδης δεν έλαβε γνώση του εγγράφου με ΑΠ 3210/5-10-2020 για σύγκληση συμβουλίου με θέμα τα δημοτικά τέλη, ούτε καν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρά μόνο στις 7/10/2020, κατόπιν δικών του οχλήσεων και αφού είχε ήδη υποβληθεί η καταγγελία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις 9/10/2020, διεξήχθη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δια περιφοράς, για την αντιμετώπιση έκτακτου θέματος, για την οποία είχε εκδοθεί η αντίστοιχη πρόσκληση στις 5/10/2020.
– Πολιτικά επιζήμια, γιατί ένα μέλος της Δημοτικής μας Ομάδας, με σοβαρότατο θεσμικό ρόλο, εκτίθεται έναντι των δημοσίων αρχών και των πολιτών ως υποτιθέμενος παραβάτης του νόμου και κατά συνέπεια ακατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του.
Τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας «Μεγανήσι με όραμα», λάβαμε γνώση των ανωτέρω και τέθηκαν υπόψη μας τα σχετικά έγγραφα, με πρωτοβουλία του κ. Κατωπόδη, ο οποίος εξέθεσε τα γεγονότα και τις απόψεις του.
Αντιθέτως, αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, ουδέποτε μας ενημέρωσε, ως Ομάδα, για το γεγονός και για τους λόγους που αυτό συνέβη.
Συνέπεια όλων των παραπάνω, είναι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και πικρία του κ. Κατωπόδη, ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεση να αποχωρήσει από την Ομάδα μας και βεβαίως από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έχοντας υπόψη όλα όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω, τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Ομάδας της παράταξης «Μεγανήσι με όραμα», δηλώνουμε τα εξής:
1. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Δημάρχου, η οποία προσβάλει το προσώπου του κ. Κατωπόδη, τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και το σύνολο της Ομάδας μας, αφού δεν ενημερώθηκε κανείς από εμάς για την ενέργεια αυτή.
Ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα αλλά κυρίως την ευθύνη να ενεργεί ως ηγέτης της Ομάδας και για τον λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την ενότητα και την συνεργασία. Ενέργειες όμως, όπως η πρόσφατη, καταδεικνύουν ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση.
Θυμίζουμε στον Δήμαρχο, ότι η Παράταξη μας και η Δημοτική της Ομάδα, λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες και οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από διαβούλευση με τα στελέχη μας, αλλά κυρίως, με την κοινωνία του Μεγανησίου, η οποία μας ανέδειξε πρώτη δύναμη.
Η εποχή του «ενός ανδρός αρχή» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για το Μεγανήσι και όποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του «Ελέω Θεού» μονοκράτορα, δεν έχει θέση ανάμεσα μας.
Γι’ αυτό, η Ομάδα μας, πιστή στις αρχές της και σεβόμενη το καθήκον της έναντι των Μεγανησιωτών, θα συνεχίσει τη λειτουργία της με απόλυτη συνοχή και συνεργασία, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή επιφύλαξη για τη μελλοντική της στάση, εάν επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις, από πλευράς Δημάρχου. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάλι θα ενεργήσουμε ως Ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να διαφοροποιήσουμε ραγδαία τη στάση μας, ως προς την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Δημάρχου.
2. Κατανοούμε πλήρως την δυσαρέσκεια του κ. Κατωπόδη και αναγνωρίζουμε ότι έως σήμερα έχει επιτελέσει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με άψογο τρόπο, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο για την μελέτη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νησιού μας. Για τον λόγο αυτό, δηλώνουμε ότι έχει την στήριξη μας και του ζητάμε να παραμερίσει την δικαιολογημένη πικρία του και να παραμείνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Ομάδας μας, στην οποία εκλέχθηκε με απόφαση του Λαού του Μεγανησίου.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΑΓΛΑΣ
ΑΚΡΙΒΟΥΛΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ