Ανακοίνωση δ.π. «Μεγανήσι για όλους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για σχεδόν ογδόντα (80)   ημέρες δεν έχουμε βρεθεί   ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ σε Συνεδρίαση οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Μεγανησίου !!! Πάλι καλά  που σε αυτό το διάστημα  δύο φορές πήραμε μέρος σε κατεπείγουσες συνεδριάσεις όπου δια περιφοράς ψηφίσαμε δαπάνες δεξιώσεων ( για φιλοξενία φυσικών προσώπων) και καταλάβαμε ότι έχουμε κάποιο ρόλο.

Από τη μια   υπάρχει  ο φόβος για την εξάπλωση της πανδημίας λόγω του covid-19 και από την άλλη οι υπερεξουσίες της Οικονομικής Επιτροπής αφαίρεσαν ολοκληρωτικά τη δυνατότητα κατάθεσης διαφορετικής άποψης και οδήγησαν σε ρόλο διακοσμητικό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα ανωτέρω   όμως δεν σημαίνουν  ότι η Δημοτική Αρχή έλυσε  όλα τα προβλήματα του τόπου και  της περισσεύουν τα ερωτήματα αλλά και  οι θέσεις της Αντιπολίτευσης.

Ας μη γελιόμαστε, Συνεδρίαση με ζωντανή παρουσία μόνο των συμβούλων μπορούσε και μπορεί να γίνει.

Είναι λοιπόν  προφανής η διάθεση της Δημοτικής Αρχής να μας απαξιώσει.  

 

Βέβαια η τάση γενικότερης απαξίωσης προσώπων και θεσμών φάνηκε ακόμη περισσότερο και με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δημάρχου και των Συμβούλων του.

 

Ήταν αυτονόητο ότι στη  διένεξη που ξέσπασε στους κόλπους της παράταξης του κου Δημάρχου δεν θα παίρναμε θέση διότι δεν μας αφορούσε αλλά και σεβόμενοι τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και τον κόσμο που τους ψήφισε.

 

Η κατάσταση όμως πήρε άλλη διάσταση όταν με επίσημη επιστολή του ο κος Δήμαρχος, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, και μέσω Δελτίου Τύπου απευθυνόμενου στους << συντοπίτες του>> κάνει μια ρητή αναφορά στην ύπαρξη παρακράτους που προσπαθεί να χειραγωγήσει την πολιτική ζωή του μικρού μας τόπου.

Και συνεχίζει δηλώνοντας  ξεκάθαρα ότι τα μικροπολιτικά συμφέροντα απειλούν να ζημιώσουν τον ίδιο και  την κοινωνία μας  ενώ χρησιμοποιεί με ευκολία εκφράσεις όπως << μαριονέττα>> και << αρχομανία>>, μιλώντας όμως έτσι για <<γνωστά σε όλους μας >> πολιτικά πρόσωπα αφού η ανακοίνωση του  είναι σε συνέχεια αυτής των συμβούλων του .

 

Ο ίδιος ο Δήμαρχος μιλά, ή καλύτερα ανακοινώνει,  μια ζοφερή πραγματικότητα και έναν κίνδυνο που ελλοχεύει.

Γι΄ αυτό και  οφείλει να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις ΑΜΕΣΑ και  περιμένουμε να μας αποκαλύψει το όνομα του  μεγάλου εχθρού  που ζημιώνει τον Δήμου  και τι πρόκειται ο ίδιος να κάνει για να τον προστατεύσει.

Η ΣΙΩΠΗ, κε Δήμαρχε,   σε τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΛΟΙΠΟΝ…

 

Εν τω μεταξύ, και όσο στη Δημοτική ομάδα του  κου Δημάρχου μαίνονται οι μάχες αλληλοεξόντωσης για την << καρέκλα>> ( ο ίδιος χρησιμοποίησε τον όρο)  στο Δήμο μας συμβαίνουν  πολλά και διάφορα:

  1. Το νησί μας πέρασε ένα δύσκολο Καλοκαίρι με συνεχείς και πολύωρες  διακοπές στην Υδροδότηση.
  2. Καθημερινά ενταλματοποιούνται τιμολόγια του εργολάβου που έχει αναλάβει τη μεταφορά των απορριμμάτων αλλά  τα σκουπίδια σιγά σιγά έφθασαν μέχρι την καγκελόπορτα που παρανόμως τοποθετήθηκε  στη μέση του δρόμου.
  3. Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Σπαρτοχώρι ξεπήδησε ένας  νέος σκουπιδότοπος ( αναρωτιόμαστε αν το γνωρίζουν οι Σπαρτοχωρίτες)   και οι υπόγειοι κάδοι για δεύτερη χρονιά βρίσκονται σε αδράνεια !!!
  4. Οι καταστηματάρχες στο Βαθύ έλαβαν βεβαιωμένα πρόστιμα από την Κτηματική Υπηρεσία.
  5. Υπογράφθηκε, με απευθείας ανάθεση, σύμβαση  μεγαλύτερη των 18.000,00 € για παροχή συγκεκριμένης εργασίας και μέσα σε 24 ώρες από την ανάρτηση της στο ΚΗΜΔΗΣ πληρώθηκε ένταλμα με ένα αρκετά γενναίο ποσό ως προκαταβολή για την υπηρεσία που προφανώς ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΝ!!!!!!
  6. Το Μουσείο στο Σπαρτοχώρι συνεχίζει να είναι ερμητικά κλειστό και με σοβαρότατα προβλήματα λόγω της υγρασίας και της έλλειψης συντήρησης. Πρόοδος ήταν το ότι καθαρίστηκε το μικρό θεατράκι στο πίσω μέρος του  με αφορμή την επίσκεψη της κας Μενδώνη, αλλά δυστυχώς δεν…… το επισκέφθηκε.
  7. Η επίσκεψη όμως στο νησί μας της Υπουργού  Πολιτισμού & Αθλητισμού  κας Μενδώνη έμεινε αδικαιολογήτως αναξιοποίητη  και περιορίστηκε μόνο σε μια συζήτηση στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου!
  8. Κατά την επίσκεψη τους  στο νησί μας οι τρεις  Γενικοί  Γραμματείς:  Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμένων και  Τουρισμού δεν συνάντησαν κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο παρά μόνο τον Πρόεδρο του ΔΣ. Μάταια περιμέναμε πρόσκληση  ή έστω και τηλεφώνημα για μια σύντομη συζήτηση, ακόμη και με παρουσία μόνο   των δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης για λόγους covid -19. Προφανώς και ο Δήμαρχος θεώρησε περιττή  την παρουσία μας και προτίμησε άλλους θεσμικούς .
  9. Θριαμβολογούμε  που μπήκε  σε διαδικασία δημοπράτησης  η πολύπαθη ανάπλαση των δύο παλαιών ελαιοτριβείων, η οποία μετράει αισίως περισσότερα από 7 χρόνια ταλαιπωρίας…
  10. Τα μεγάλα έργα ανάπτυξης όπως οι Περιφερειακοί και ο Βιολογικός έμειναν στις προεκλογικές υποσχέσεις. Ακόμη και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το Βυτίο έκανε την εμφάνιση του  στο τουριστικό Βαθύ. Δυστυχώς όμως… άλλη επιλογή δεν υπήρχε.

 

Και άλλα πολλά που θα τα πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν μας δοθεί βέβαια αυτή η δυνατότητα…

 

Τα Δελτία Τύπου  ήταν τα μοναδικά που είχαν  την τιμητική τους κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες .Ο ρόλος τους έπαψε από καιρό να είναι ενημερωτικός και αντιλαμβανόμαστε ότι   πλέον χρησιμοποιούνται  ως μέσο πίεσης με πολλούς αποδέκτες.

Παράδειγμα είναι τα δύο Δελτία Τύπου που << προωθούν>> με σύγχρονες τεχνικές  marketing  τα έργα που επιθυμεί η Δημοτική Αρχή να  εντάξει  στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021.

Το πρώτο τελειώνει με την έκφραση: <<Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του>>  εκβιάζοντας  και απειλώντας με έμμεσο τρόπο τους Συμβούλους , ενώ το δεύτερο προκειμένου να δικαιολογήσει την ασφαλτόστρωση σε συγκεκριμένο σημείο του νησιού μας, μας εκθειάζει  την απαράμιλλη ομορφιά του    που όμως …χρήζει ασφάλτου για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο!!!

 

Και συνεχίζει την πορεία της η δημοτική μας αρχή . Παρασύροντας μαζί της στον

κατήφορο το νησί μας, υποθηκεύοντας το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.

Αλλά αυτό δεν θα το επιτρέψουν οι Μεγανησιώτες.

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν αρκετά χρόνια  σύσσωμο το νησί μας ξεσηκώθηκε και ακύρωσε την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στις παραλίες του και  πριν λίγους μήνες  με μια ανακοίνωση, με ένα απλό κάλεσμα, η πλειοψηφία των Σπαρτοχωριτών, με τηλέφωνα  ακόμη και διηπειρωτικά και με mail , αντέδρασε στην αλλαγή της πέτρας και στην επιβολή του  κυβόλιθου στον χαρακτήρα του οικισμού.

Παραμερίζοντας παραταξιακές και προσωπικές διαφορές μπορούμε να  αντιδράσουμε ξανά!!!

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ