Αυξάνονται κι άλλο τα κρούσματα στην Λευκάδα, πρώτη σε κρούσματα/πληθυσμό στην Ελλάδα…

Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα στην Λευκάδα, μιαν ανάσα δίπλα μας, η περιοχή μάλλον θα μπει στο «κόκκινο» αν δεν έχει μπει ήδη…

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 9 κρούσματα, κάνοντας το σύνολο των θετικών τεστ 19 μέσα σε 3 μέρες. Ωστόσο αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν σταλεί προς έλεγχο άλλα 70-80 δείγματα και ακολουθούν κι άλλα ακόμα.

Το πόσο πολλά είναι αυτά τα κρούσματα για έναν μικρό τόπο σαν και τον δικό μας φαίνεται καθαρά στον δείκτη που μετράει αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους. Σε αυτόν η Λευκάδα σήμερα μόνο, με τα 9 κρούσματα, είναι στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα (με 39 κρούσματα/100.000 κατοικους)! Θλιβερή πρωτιά, που μας δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση. Δεύτερη είναι η Κάλυμνος με 24 και τρίτη η Αχαϊα με 21 στον ίδιο δείκτη. Δείτε και τον πίνακα παρακάτω:

Για να γίνει πιο κατανοητό ας το δούμε σαν παράδειγμα σε σχέση με τον πληθυσμό. Η Λευκάδα έχει περίπου 26.000 κατοίκους. Η Αττική όλη έχει 4 εκατομμύρια κατοίκους. Τα αντίστοιχα των 19 κρουσμάτων της Λευκάδας θα ήταν για την Αττική 3000! Αυτό θα πει «στο κόκκινο». Τα έγραψα και το πρωί, τεράστια προσοχή, μάσκες, όχι περιττές μετακινήσεις και συγχρωτισμοί. Η απεργία της ΠΝΟ κουτί μας ήρθε.