Τοποθέτηση Προέδρου ΤΚ Σπαρτοχωρίου για θέματα του οικισμού και λιμενικό φυλάκιο (updated)

Δελτίο τύπου

Τοποθέτηση Προέδρου ΤΚ Σπαρτοχωρίου

ΣΠΑΤΑΛΕΣ…….

Χθες στην δεύτερη ( 2η ) Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου ήρθα σε σφοδρή αντιπαράθεση για τις παρακάτω δημοσιεύσεις μου, όταν ο δήμαρχος μου έκανε έντονη κριτική για τον τρόπο που ενημέρωσα τους πολίτες του Σπαρτοχωρίου την προηγούμενη Τετάρτη. Ο λόγος είναι η διαχείριση την χρημάτων από την Δημοτική Αρχή. Χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, δικά μας χρήματα, χρήματα του λαού. Αναφέρθηκε επίσης ότι αυτά έχουν ανέβει στο <<Διαύγεια>>, λες και το 70 – 80 % των κατοίκων του Σπαρτοχωρίου που είναι ηλικιωμένοι έχουν πρόσβαση στο <<Διαύγεια>>. Αναλυτικά: Ο Δήμαρχος προχώρησε σε εκμίσθωση ακινήτου έναντι 7.500 ευρώ ετησίως στης 3 Αυγούστου του 2021 χωρίς καν να το φέρει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς καν το Τοπικό Συμβούλιο Σπαρτοχωρίου ερωτηθεί και γνωμοδοτήσει, χωρίς καν να με ενημερώσει. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής ότι προσωπικά δεν έχω κάτι με τους συγγενείς και ιδιοκτήτες του ακινήτου όπου σέβομαι και εκτιμώ. Το συγκεκριμένο ακίνητο το είχα προτείνει εγώ τον Οκτώβριο 2019 στον Δήμαρχο αλλά και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από επικοινωνία που είχα με έναν εκ των ιδιοκτητών και πολύ πριν ο κ. Φερεντίνος αναγκαστεί και κλείσει το πάρκινγκ που μίσθωνε ο Δήμος για χρόνια στα μέσα του καλοκαιριού. Γιατί άραγε θα έπρεπε να φθάσουμε σε σημείο το καλοκαίρι η Κοινότητα Σπαρτοχωρίου να μείνει μόνο με ένα πάρκινγκ και αυτό το Δημοτικό. Κατά τα την ταπεινή μου γνώμη θεωρώ ότι ο Δήμαρχος λειτουργεί αυταρχικά χωρίς να δίνει λόγο και λογαριασμό σε κανέναν. Νομίζει ότι ο Δήμος είναι ατομική επιχείρηση ή μου δίνει την εντύπωση ότι η λειτουργία του Δήμου είναι σαν αυτή που έχουν τα καθεστώτα. Αποτέλεσμα: 1. 7.500 ευρώ για το πρώτο έτος να πάνε χαμένα. 2.Τουλάχιστον η εκμίσθωση θα έπρεπε να είχε γίνει αρχές του 2022. 3.Θα μπορούσε να αγοράσει το ακίνητο του κ. Φερεντίνου που είναι προς πώληση 70.000 – 80.000 ευρώ και το ακίνητο να μείνει στο Δήμο κι έτσι το Σπαρτοχώρι να είχε δεύτερο Δημοτικό πάρκινγκ. Συμπέρασμα: Σε δέκα χρόνια θα έχει δώσει ο Δήμος χρήματα ίσια που αντιστοιχούν με την αγορά του δεύτερου. Παρά ταύτα πληροφορίες μου λένε ότι έχει κάνει αναμόρφωση προϋπολογισμού για να ρίξει 15.000 ευρώ για την διαμόρφωση του πάρκινγκ…. Κλείνω με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατεδάφιση του Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Σπαρτοχώρι μια και ο κόσμος με ρωτάει συνεχώς. Ξεκαθαρίζω, δεν έχω κάτι με τον εργολάβο με τον οποίο είμαστε φίλοι και εκτιμώ ιδιαίτερα. Τα συμπεράσματα λοιπόν τα αφήνω για εσάς. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την επικεφαλής της παράταξης Μεγανήσι για όλους για την υπεράσπιση που μου έκανε στη διαμάχη που είχα με τον Δήμαρχο πράγμα που θεωρώ βέβαιο ότι θα είχα και από τον Κονιδάρη Αθανάσιο επικεφαλής της παράταξή μου Ενωτικής Αναγέννησης.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ.
ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΥΚΑΚΙΟ ΜΙΛΑΜΕ……..?
Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για τον ερχομό του Λιμενικού Φυλακίου στο Μεγανήσι χωρίς να έχουν ιδέα και γνώση για τι ακριβώς μιλάμε.
Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι προσωπικά ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ οποιασδήποτε Λιμενικής δραστηριότητας στο Μεγανήσι είτε αυτό είναι Φυλάκιο, Τμήμα ή Σταθμός. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ οποιασδήποτε αστυνόμευσης και ελέγχου στο Μεγανήσι είτε αυτή είναι Αστυνομική ή Λιμενική.
Σας λέω για να γνωρίζουν κάποιοι που χτυπάνε παλαμάκια τώρα στην Δημοτική Αρχή ότι ο Δήμαρχος ήταν αρνητικός στο να γίνει οποιαδήποτε Λιμενική δραστηριότητα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η πρώτη φορά που έπεσε στο τραπέζι η κουβέντα για Λιμενικό Σταθμό στο Μεγανήσι ήταν στα τέλη του καλοκαιριού το 2019 αρχές φθινοπώρου που εγώ τότε ως σύμβουλος – μέλος της Ν.Ο.Δ.Ε. (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) της Νέας Δημοκρατίας πλέον Δ.Ε.Ε.Π. εισηγήθηκα στον Βουλευτή μας κ. Καββαδά Αθανάσιο τη δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο Μεγανήσι. Έαν δεν είναι έτσι ας βγει ο κ. Βουλευτής να με διαψεύσει. Ο καιρός πέρασε μέχρι το καλοκαίρι 2020 όπου επισκέφθηκαν το Μεγανήσι η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μαζί με το κ. Βουλευτή μας.
Αργότερα βέβαια σε όλο αυτό καθοριστική ήταν οι προσπάθειες του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγανησίου Κατωπόδη Γεράσιμου που με επιμονή και υπομονή σε Υπουργεία και Υπηρεσίες στην Αθήνα πίεσε την κατάσταση.
Ο κ. Κατωπόδης ήταν αυτός βέβαια που το εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου.
Ο Δήμαρχος επισημένω για άλλη μια φορά δεν τον ήθελε το Λιμενικό Σταθμό, στην προκειμένη περίπτωση Λιμενικό Φυλάκιο, το γνωρίζω προσωπικά από συζήτηση που είχα μαζί του. Το Λιμενικό Σταθμό επίσης δεν το θέλουν οι δυο επιχειρήσεις κάτω στα Σπήλια Αλμυρά – Ρόκκα αντίστοιχα όπου αν γινόταν θα τους χάλαγε τη σούπα….. αλλά και δυο – τρεις επιχειρηματίες και επαγγελμαίες αλιείς στο Βαθύ.
Κατάφεραν λοιπόν και το πέτυχαν πιέζοντας καταστάσεις και πράγματα (ο νοων νοείτω) στην υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού που ήταν αρχικώς να γίνει και είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο σε Λιμενικό Φυλάκιο που έχει διαφορετική λειτουργία (καλοκαιρινούς μήνες, οκτάωρη βάρδια κ.ο.κ.).
Μην σας προκαλεί εντύπωση που το Λιμενικό Φυλάκιο θα γίνει σε μια εντελώς άκυρη τοποθεσία στο Βαθύ και όχι στα Σπήλια Αλμυρά – Ρόκκα όπου είναι το κεντρικό λιμάνι του Μεγανησίου και ως εκ τούτου είναι η γραμμή Μεγανήσι – Νυδρί.
Θεωρώ κρίμα να χαραμίσουμε ένα κτήριο στο Βαθύ, που λειτουργούσε ως ιατρείο – Κ.Ε.Π. για την λειτουργία Λιμενικού Φυλακίου όπου οι απαιτήσεις μειώνονται δραματικά.
Να σας πω επίσης ότι επιθυμία της κ. Ζαμπάτη Κωνσταντίνας μήτερα του αδικοχαμένου Ήρωα Μαρίνου Ζαμπάτη ήταν και είναι ο Λιμενικός Σταθμός – Λιμενικό Φυλάκιο να γίνει στο Σπαρτοχώρι, χωριό του αδικοχαμένου Μαρίνου.
Η Δημοτική Αρχή πέτυχε τη δημιουργία του Λιμενικού Φυλακίου απλά για πολιτικούς λόγους για να μας πει ότι κάτι έκανε, ένω δεν πρόκειται να λειτουργήσει και να υπάρχει αστυνόμευση όπως πρέπει.
Έδω είμαστε και θα του δούμε…….
Τις απορίες τις αφήνω για εσάς…….