Στις 29 Ιούλη παραδίδεται η παράκαμψη της Αμφιλοχίας

Το πρώτο κομμάτι ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου μήκους περίπου 35 χιλιομέτρων στο βόρειο κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας ετοιμάζεται να παραδοθεί σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα.

Σε συνέχεια προηγούμενου ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο οδικός άξονας Αμβρακία – Άκτιο βαίνει προς ολοκλήρωση και το τμήμα Αμβρακία – Δρυμός θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 29 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή οπότε και θα γίνουν τα εγκαίνια.

Είναι μήκους 17 χιλιομέτρων και παρακάμπτει την Αμφιλοχία. Οι εργασίες είναι πολύ προχωρημένες και οι οδηγοί που θα κατευθύνονται προς Βόνιτσα, Λευκάδα, Πρέβεζα θα φτάνουν γρηγορότερα κατά 15 λεπτά περίπου και θα κάνουν περίπου 8-9 χιλιόμετρα νωρίτερα. Κατά συνέπεια π.χ. η Λευκάδα θα απέχει πλέον από το Μεσολόγγι περίπου μια ώρα και ένα τέταρτο και η Βόνιτσα μια ώρα. Μόλις ολοκληρωθεί και το τμήμα Δρυμός – Βόνιτσα θα συντομεύσει η απόσταση κατά ακόμη ένα τέταρτο.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που θα δώσει περαιτέρω ώθηση εκτός από τις περιοχές Λευκάδα και Πρέβεζα και στον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Πηγή: https://www.aixmi-news.gr/