Πρωταθλητής Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι ο Παναγιώτης Κονιδάρης

[Σημ. ΜΤ: Ξέρω, μοιάζει- και είναι- σαν να βλογάμε τα γένια μας, αλλά μια Πανελλήνια πρωτιά, πρέπει να αναφερθεί, νομίζω].

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Εκεί δίνονται στους σκακιστές-λύτες 12 προβλήματα υψηλής συνήθως δυσκολίας, τα οποία καλούνται να λύσουν σε συγκεκριμένο χρόνο, και η πλήρης λύση του καθενός δίνει 5 πόντους. Άρα το μέγιστο για 12 προβλήματα είναι 5×12=60.

Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτευσε ο Μεγανησιώτης Παναγιώτης Κονιδάρης με 42,5 βαθμούς και μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Νίκο Μενδρινό που συγκέντρωσε 35 β. και τον τρίτο Δημήτρη Σκυριανόγλου με 27 β.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Παναγιώτης στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδας στο άθλημα αυτό (η προηγούμενη ήταν το 2015), ενώ έχει κατακτήσει και 3 φορές το ασημένιο μετάλλιο και άλλη μία το χάλκινο τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον έχει κατακτήσει και 2 φορές το Κύπελλο Ελλάδας!

Με τέτοιες επιδόσεις, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Ελλάδας στους σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς την τελευταία δεκαετία. Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση που τον περιμένει είναι τον Νοέμβρη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς μαζί με τον FM Νίκο Μενδρινό (5 φορές πρωταθλητής Ελλάδας) και τον IM Νίκο Σιδηρόπουλο (2 Πανελλήνια πρωταθλήματα) θα στελεχώσουν την Εθνική μας.