Υπεγράφη η οριστική αδειοδότηση της μαρίνας Αθερινού (δελτίο τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υπεγράφη η οριστική αδειοδότηση της μαρίνας Αθερινού
στο Μεγανήσι

 

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορικής σημασίας για το Μεγανήσι, καθώς υπεγράφη από την Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οριστική αδειοδότηση της μαρίνας του Αθερινού.

 

Η ακατάπαυστη προσπάθεια και οι συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Μεγανησίου από το 2015 έως και σήμερα, έφεραν το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα για ένα σπουδαίο έργο πνοής που θα αλλάξει τον τόπο μας.

 

Η μαρίνα Αθερίνου είναι δυναμικότητας 94 σκαφών, ενώ η επιφάνεια της χερσαίας ζώνης είναι συνολικά 1.537,70τμ. και η επιφάνεια της θαλάσσια ζώνη είναι 28.997,50τμ .

 

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή τριών πλωτών προβλητών μήκους 75μ., 70μ. και 60μ.αντίστοιχα, που διατάσσονται εγκάρσια στην ακτογραμμή υπό τη σκέπη ενός πλωτού κυματοθραύστη συνολικού μήκους 90μ.
  • Τοποθέτηση πλωτού διαδρόμου παράλληλα με την ακτογραμμή στην εγγύς της ισάλου περιοχή συνολικού μήκους 213μ., ο οποίος συνδέεται με τη χερσαία ζώνη με τέσσερα επίπεδα πρόσβασης (ράμπες).
  • Κατασκευή κεκλιμένου επιπέδου πρόσβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα συνολικού μήκους 28μ. με τις συνοδές διαμορφώσεις, το οποίο θα εξασφαλίζει τη σύνδεση του χερσαίου χώρου με την παραλιακή οδό που οδεύει παράλληλα και σε επαφή με το ανατολικό όριο της χερσαίας ζώνης του τουριστικού καταφυγίου.

 

Η μαρίνα Αθερινού θα δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής, θα αναβαθμίσει θεαματικά το τουριστικό προϊόν και θα συμβάλει τα μέγιστα στη βιώσιμη ανάπτυξη του Μεγανησίου αλλά και του Νομού Λευκάδας γενικότερα.

 

Σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας ανέφερε:

“Η σκληρή δουλειά και η συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλαμε από το 2015, σήμερα δικαιώθηκε με την υπογραφή της οριστικής αδειοδότησης του έργου της μαρίνας του Αθερινού. Ενός έργου που θα αναβαθμίσει θεαματικά τόσο την περιοχή, όσο και το Μεγανήσι συνολικά, ενώ θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης καθώς θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊον του νησιού μας, θα δημιουργήσει προοπτικές και κίνητρα για νέες επενδύσεις στον τόπο μας και κατ’ επέκταση νέων θέσεων εργασίας.

 

Από την θέση του Δημάρχου Μεγανησίου, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους Μεγανησιώτες, που πίστεψαν στο όραμα μας για το Μεγανήσι και μας εμπιστεύτηκαν.

 

Η δημοτική αρχή συνεχίζει να οραματίζεται και να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις για την δημιουργία αναπτυξιακών έργων και προοπτικών για το μέλλον του Μεγανησίου.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ