3o πανελλήνιο βραβείο ψηφιακού βίντεο για τα παιδιά της Β’Γυμνασίου Μεγανησίου.

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου Βασιλικής και της Β’ Γυμνασίου Μεγανησίου βραβεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη, κατακτώντας την τρίτη θέση Ψηφιακού Βίντεο Πανελλαδικά.

Με την υποστήριξη των διευθυντών, κ. Ευρυδίκης Τούμπα και κ. Γεώργιου Μαργέλη, τα δύο σχολεία συνεργάστηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων μουσικής και εργαστηρίου δεξιοτήτων με διδάσκουσα την κ. Τσιασιώτη Γεωργία. Με μεράκι και φαντασία συνδύασαν διάφορες τέχνες και δημιούργησαν ένα Ψηφιακό Βίντεο με θέμα τον στίχο του Ρίτσου «Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη». Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός υλοποιήθηκε στα πλαίσια του θεσμού ΕΥΓΕΝΕΙΑ 2023 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Διοργανωτές ήταν το «Προκόπειο» Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βασιλικής, σε συνεργασία με τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Μαργέλη και την εκπαιδευτικό κ. Τσιασιώτη Γεωργία, πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, ώστε να παραβρεθούν στη βράβευση. Τα παιδιά έζησαν μια μοναδική εμπειρία, καθώς, εκτός από τον χώρο της βράβευσης επισκέφθηκαν διαφόρους πολιτιστικούς χώρους, ένας εκ των οποίων ήταν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσουν στη σκηνή.

Με την υπομονή και την επιμονή, την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, την όξυνση της φαντασίας και της δημιουργικότητας τα παιδιά κάνουν θαύματα. Οφείλουμε να τους δώσουμε το εύφορο έδαφος ώστε να ανθίσουν.

Το δώρο βράβευσης των παιδιών ήταν τεχνολογικός εξοπλισμός τον οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων αποφάσισαν ομόφωνα να δωρίσουν στο ΕΕΕΕΚ Λευκάδας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης). Μετά από τις δράσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς μεταξύ των τριών σχολείων έχουν αναπτυχθεί δυνατές φιλίες, όποτε τα παιδιά αποφάσισαν να δείξουν την αγάπη τους με πράξεις και να μοιραστούν τη χαρά τους με τους νέους τους φίλους.

Οι Διευθυντές των σχολείων

Ευριδίκη Τούμπα

Γεώργιος Μαργέλης