Δελτίο τύπου Αγροτικού Συνεταιρισμού

Ελαιουργικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγανησίου.

 

Έπειτα από αρκετό καιρό (μήνες ίσως) επανερχόμαστε στο θέμα του συνεταιρισμού, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη αλλά και όλοι οι Μεγανησιώτες  για το πού βρισκόμαστε σήμερα.

 

Μετά το αίτημα του Προεδρείου του Ελαιουργικού συνεταιρισμού για συμμετοχή του δήμου έως και το 35% (όπως προβλέπει ο νόμος Βορίδη), λάβαμε γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία που προφανώς συνεργάζεται ο δήμαρχος ότι σαν Δήμος απαγορεύεται να χρηματοδοτήσει το συνεταιρισμό διότι είμαστε ιδιωτικού δικαίου.

Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά εμείς δεν ζητήσαμε χρηματοδότηση ή οικονομική ενίσχυση έτσι όπως θέλουν να το περάσουν. Στο αίτημα μας μιλάμε για χρηματική ενίσχυση: Όμως λέμε παρακάτω ή με όποιον τρόπο εσείς σαν δήμος κρίνετε απαραίτητο, εννοώντας το νόμο Βορίδη που μιλάει για το 35% τόσο για ιδιώτες, όσο και για νομικά πρόσωπα δημοσίου, όπως είναι ο νόμος που ισχύει ιδρύοντας μία δημοτική επιχείρηση. Επιπλέον, μαζί με το αίτημα παρέδωσα προσωπικά σαν πρόεδρος και το ΦΕΚ της εφημερίδας για το συγκεκριμένο νόμο. Όλα αυτά η γνωμοδότηση σκόπιμα δεν τα έλαβε υπόψιν και έμεινε στο κομμάτι της απευθείας χρηματοδότησης. Παρακαλώ πολύ να μη μας περνάτε για κουτόφραγκους, λίγο σεβασμός δεν βλάπτει.

 

Σας καλούμε έστω και τώρα, άμεσα, αυτό που είπατε κύριε δήμαρχε ότι θα στηρίξετε το συνεταιρισμό, κάντε το πράξη! Διαφορετικά, αφήστε μας να δούμε πως θα πορευτούμε και ο κόσμος θα σας κρίνει. Ο νομικός μας σύμβουλος που ασχολείται με παρόμοια θέματα, μας διαβεβαιώνει ότι αν υπάρχει πολιτική βούληση το θέμα λύνεται σε μία ημέρα ιδρύοντας μία εταιρεία και αποκτώντας έως και το 35%.

 

Δυστυχώς, φοβόμαστε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να βοηθήσει ο Δήμος το συνεταιρισμό. Εμείς καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική και σεβόμενοι τα λίγα χρήματα που έχουμε στο ταμείο δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι και δεν θα τα σπαταλήσουμε στους δικηγόρους. Σε λίγες μέρες από σήμερα θα κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση και παρακαλούμε να μην λείψει κάνεις, για να ενημερωθείτε για την πορεία και την τύχη του συνεταιρισμού στη συνέχεια.

 

ΥΓ. Όσοι συμπολίτες μας θέλουν να αλλάξουν την οικογενειακή μερίδα τους σε άλλο όνομα της οικογένειας, μπορούν με μία υπεύθυνη δήλωση να μας το δηλώσουν τώρα που φτιάχνουμε το βιβλίο μητρώου. 

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ Ελαιουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου