Και νέο ξενοδοχείο πολυτελείας στα σκαριά.

(Πηγή: www.bizness.gr)

Σε διαβούλευση νέα επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο στο Μεγανήσι

Συγκεκριμένα, σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε έως τις 28/9 η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου κλασικού τύπου παραθερισμού 5 αστέρων με διακριτικό τίτλο «Αμφιτρίτη»,

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΚΕ.

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα έχει δυναμικότητα 20 δωματίων & 7 διαμερισμάτων, συνολικά 71 κλινών, και θα διαθέτει 12 πισίνες.

Θα ανεγερθεί σε γήπεδο επιφάνειας 16.342,852 τ.μ. το οποίο χωροθετείται εκτός σχεδίου, εκτός ζώνης οικισμού, στο βόρειο τμήμα του Δήμου Μεγανησίου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαθέος , στην παραλιακή θέση «Κομινά», σε απόσταση 1000 μ. περίπου από το λιμάνι και τον οικισμό Βαθύ, και εκτός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.).

Τμήμα του γηπέδου βρίσκεται εντός ζώνης Natura 2000.

Το νέο ξενοδοχείο κατατάσσεται στην κατηγορία “Boutique hotels”, μικρά δηλαδή ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα και με εγκατάσταση υψηλής ποιότητας καταλυμάτων και παρεχόμενων υπηρεσιών διαμονής.

Σύμφωνα με την ΜΠΕ της επένδυσης, θα ανεγερθεί ένα ξενοδοχείο έξι ισογείων κτισμάτων με τμηματικά υπόγεια ανά σημεία, με επικάλυψη με δώματα, από φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος με περιμετρική τοιχοποιία οπτοπλινθοδομής, δύο μεγάλες πισίνες και δέκα μικρές ανοικτές πισίνες, γήπεδο τέννις, πέργκολες & λοιπά στοιχεία διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.