Τρεις οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Μεγανησίου

Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει προ ολίγων ημερών, οι αντιδήμαρχοι του νησιού μας για τα επόμενα δυόμιση χρόνια θα είναι ο Κώστας Καββαδάς (ο μόνος που έχει ξαναθητεύσει στην θέση), ο Τάκης Κατωπόδης και η Ευαγγελία Μελά. Να η ανακοίνωση του νέου δημάρχου Μάκη Κατωπόδη, ο οποίος και τους όρισε:

 

Να διευκρινίσουμε εδώ κάποια πράγματα που δεν τα ξέρει ο πολύς κόσμος. Είναι γνωστό ότι οι θέσεις των αντιδημάρχων είναι έμμισθες και λαμβάνουν αυτοί το 50% του μισθού του εκάστοτε δημάρχου. Για μικρούς δήμους σαν τον δικό μας ο μισθός του δημάρχου ανέρχεται στα 2565 ευρώ (μεικτά) και του αντιδημάρχου αντίστοιχα σε 1282 ευρώ (μεικτά). Βέβαια τα χρήματα αυτά είναι, όπως σημειώσαμε, μεικτά, δηλαδή προ κρατήσεων. Οι κρατήσεις αυτές γίνονται αυτόματα (οίκοθεν) και είναι υψηλού ποσοστού, πχ για τον δήμαρχο πάνω από 30%.

Τελικά ο καθαρός μισθός του δημάρχου Μεγανησίου θα είναι 1730 ευρώ. Αντίστοιχα λοιπόν ο καθαρός μισθός των αντιδημάρχων θα είναι περίπου το μισό, ήτοι 865 ευρώ. Ο μισθός του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου τέλος θα είναι πολύ πιο κάτω, στα 540 ευρώ περίπου.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι θέσεις είναι έμμισθες έτσι κι αλλιώς, αλλά για τους δημοσίους υπαλλήλους θα πρέπει να υπάρχει επιλογή, ανάμεσα στην αντιμισθία και τον κανονικό μισθό της θέσης τους στο δημόσιο, αφού δεν επιτρέπει ο νόμος να λάβουν και τους δύο.  Οπότε το «χωρίς αντιμισθία» της κας Μελά στην ανακοίνωση σημαίνει απλά ότι επιλέγει τον κανονικό της μισθό, αυτόν της καθηγήτριας Μ.Ε., ο οποίος προφανώς θα είναι υψηλότερος από αυτόν του αντιδημάρχου.

Καλή και δημιουργική θητεία ευχόμαστε σε όλους τους.