Πυρκαγία σε κατάστημα στο Βαθύ…

βραχυκύκλωμα-14159095

Δυστυχώς, το νέο της ημέρας είναι κατά πολύ άσχημο και στενάχωρο. Πυρκαγιά ξέσπασε σε κατάστημα εστίασης λίγο έξω από το Βαθύ Μεγανησίου, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα, νωρίς το πρωί, οπότε και έγινε αντιληπτή από τους ιδιοκτήτες. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές τους το μπαρ και οι ξύλινες κατασκευές εσωτερικά του μαγαζιού είχαν λαμπαδιάσει και όταν έφτασε -αρκετά αργότερα- η πυροσβεστική ήταν πολύ αργά.

Σε βοήθεια βέβαια προσέτρεξαν κάτοικοι, σκάφη από το Βαθύ και οι υπηρεσίες του Δήμου, αλλά η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη και μάλιστα προς στιγμήν επεκτάθηκε στον παρακείμενο λόφο. Αυτή την στιγμή είναι φυσικά υπό έλεγχο, αλλά οι υλικές καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, αφού γλίτωσε μόνο η διπλανή κουζίνα και τα εκεί μηχανήματα του μαγαζιού και φυσικά οι πέτρινοι τοίχοι του κυρίως κτιρίου.

Από την μεριά μας εκφράζουμε την λύπη μας και την συμπαράστασή μας στην οικογένεια των ιδιοκτητών. Το νέο αυτό περιστατικό πυρκαγιάς δείχνει για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα αυξημένης πυρασφάλειας στο νησί μας καθώς και την ανάγκη παρουσίας ενός μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος σε μόνιμη βάση στο νησί.

Η Πυροσβεστική, δηλαδή το κράτος, ακούει;