Δήλωση Δημάρχου Μεγανησίου για τα αποτελέσματα των εκλογών

Θέλουμε κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε όλους τους Μεγανησιώτες, που με τη συμμετοχή και τη ψήφο τους τίμησαν το Συνδυασμό μας και μας ανέδειξαν για μία ακόμη τετραετία ως δημοτική αρχή. Προσωπικά νοιώθω ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη, που η κοινωνία του Μεγανησιού με επιλέγει για τρίτη φορά Δήμαρχό της.

Στις 7 Νοέμβρη δόθηκε και κερδήθηκε για το Μεγανήσι, μια μεγάλη και κρίσιμη αυτοδιοικητική μάχη, με χαρακτηριστικά πολύ διαφορετικά από  αυτά της τελευταίας εικοσαετίας. Η κοινωνία του Μεγανησιού αντιστάθηκε και κέρδισε.

Απάντησε θετικά στην πρόκληση των καιρών. Επιβεβαίωσε την προσπάθεια και το έργο μας και ενέκρινε την πρότασή μας για το μέλλον του Μεγανησιού.

Ταυτόχρονα όμως πήραμε και εμείς  τα δικά μας μηνύματα. Απαίτησε περισσότερη συλλογική δουλειά και την ανάγκη θεσμοθέτησης των απαραίτητων διαύλων, για την αμφίδρομη επικοινωνία, συμμετοχή και έκφραση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, ομάδων ή κινήσεων, στο προγραμματισμό την ιεράρχηση και τη λήψη των αποφάσεων για τα σημαντικά θέματα του Μεγανησιού.

Η επόμενη μέρα των εκλογών είναι μια διαφορετική μέρα για όλους μας. Δεν ξεκινάμε πλέον από μηδενική βάση. Είμαστε η δημοτική αρχή όλων των Μεγανησιωτών και τους αντιμετωπίζουμε όλους – όπως μέχρι σήμερα αποδείξαμε – χωρίς εγωισμό ή κάποια ιδιαιτερότητα. Η μηδενική ανοχή σε πρακτικές και λογικές που στρέφονται ενάντια στο σύνολο του Μεγανησιού είναι ένα ακόμη μήνυμα των εκλογών.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη προσπάθεια, που απαιτεί νηφαλιότητα, ψύχραιμες και ξεκάθαρες σκέψεις. Οι υπερβολές του προεκλογικού χρόνου πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Καλώ όλους τους  Μεγανησιώτες, ανεξάρτητα παραταξιακής αναφοράς, διατηρώντας στο ακέραιο την άποψη τους, να συμβάλουν με τρόπο θετικό και δημιουργικό σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Είμαι πλέον πεπεισμένος, ότι έχουμε διεγείρει τη Μεγανησιώτικη συνείδηση. Κανείς μας δεν πήρε και δεν θέλησε να πάρει λευκή επιταγή. Αυτό όμως είναι και η δύναμή μας. Είναι η ελπίδα και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Μεγανήσι 9 Νοέμβρη 2010

Στάθης Ζαβιτσάνος

Δήμαρχος Μεγανησίου

πηγή: mazistomellon.gr