Η Αθηνά Ωνάση και τα σχέδιά της με τον Σκορπιό

  

 Τέλος στα σενάρια πώλησης του παραδεισένιου νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση! Η Αθηνά αλλάζει πορεία και όχι μόνο δεν αφήνει τον Σκορπιό αλλά είναι έτοιμη να τον «μεταμορφώσει» σε υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο για βαθύπλουτους μεγιστάνες και επώνυμους από όλον τον κόσμο!

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η μοναδική κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του Ωνάση έχει αναθεωρήσει πλήρως τις σκέψεις της περί πώλησης του καταπράσινου νησιού και ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες αξιοποίησής του, προκειμένου σύντομα να μετατραπεί σε ένα μοναδικού κάλλους και αισθητικής πολυτελές θέρετρο που κάθε καλοκαίρι θα φιλοξενεί τους rich and famous του κόσμου!

Μάλιστα, η χρυσή κληρονόμος του Ελληνα κροίσου έχει αναθέσει την υλοποίηση των έργων σε ένα επιτελείο έμπιστων φίλων και συνεργατών του Αλβάρο, που, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso της Κυριακής», επισκέφτηκαν το μικρό διαμάντι του Ιονίου προκειμένου να τσεκάρουν και να μελετήσουν τις προοπτικές αξιοποίησης του νησιού που λάτρεψε ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το team των ανθρώπων της Αθηνάς και του Αλβάρο αποτελείται από Βραζιλιάνους δικηγόρους, μηχανικούς και αρχιτέκτονες, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη μελέτη του έργου, προκειμένου σύντομα να μπορεί να λειτουργεί το νησί ως όαση για VIPs!

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Από τα σχέδια, στις πράξεις και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για την ανακαίνιση και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Σκορπιού.

Την περασμένη Πέμπτη, το θρυλικό νησί του Ιονίου επισκέφτηκαν συνολικά οκτώ έμπιστοι συνεργάτες της Αθηνάς και του Αλβάρο, οι οποίοι έφτασαν στο νησί με ελικόπτερο και παρέμειναν εκεί για περισσότερες από τρεις ώρες.

Συγκεκριμένα, το λευκό ελικόπτερο με τους «άγνωστους» επισκέέπτες, αφού πρώτα πέρασε πάνω από το άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Νυδρί προκαλώντας την απορία των κατοίκων το νησιού, προσγειώθηκε στον Σκορπιό στη μία το μεσημέρι και απογειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι συνεργάτες της χρυσής κληρονόμου και του Αλβάρο περιηγήθηκαν σε κάθε γωνιά του κατάφυτου νησιού και ελέγξανε εξονυχιστικά όλες τις εγκαταστάσεις προκειμένου να συντάξουν τις μελέτες ανακαίνισης των κτιρίων, ώστε να μετατραπεί ο Σκορπιός σε πολυτελές θέρετρο. 

Είναι χαρακτηριστικό πως καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί οι συνεργάτες της Αθηνάς και του Αλβάρο κατέγραψαν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένου και του πεπαλαιωμένου οδικού δικτύου, ενώ πριν αποχωρήσουν από… αέρος με το ελικόπτερο γευμάτισαν και συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες στις εγκαταστάσεις του νησιού.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σκορπιός δέχεται την επίσκεψη συνεργατών του διάσημου ζευγαριού, αφού το περασμένο καλοκαίρι είχε παρατηρηθεί ξανά μεγάλη κινητικότητα από φίλους και συνεργάτες τους.


Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», η Αθηνά και ο Αλβάρο έχουν προγραμματίσει ταξίδι-αστραπή στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, το οποίο δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον. Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, το ταξίδι στον Σκορπιό θα περιβληθεί με πλήρη μυστικότητα, καθώς τόσο η Αθηνά όσο και ο Αλβάρο δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους για την αναμόρφωση του νησιού.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, την περασμένη Πέμπτη αναμενόταν να επισκεφθεί τον Σκορπιό ο σύζυγος της Αθηνάς, αλλά έπειτα από τον αιφνίδιο χαμό της πρώην συντρόφου του τα σχέδιά του ανατράπηκαν, αφού θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς κοντά στην κόρη του.


ΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Μπορεί στο παρελθόν η Αθηνά Ωνάση να είχε εκδηλώσει την επιθυμία να πουλήσει έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ τον Σκορπιό, ωστόσο η ρήτρα στη διαθήκη του παππού της που απαγορεύει την πώληση του νησιού στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας. Μάλιστα, στη λίστα των εν δυνάμει αγοραστών που ήθελαν να αποκτήσουν την κυριότητα του νησιού του Ωνάση φιγουράριζαν τα ονόματα αρκετών μεγιστάνων παγκόσμιου βεληνεκούς. Ο ιδρυτής της Microsoft Βill Gates και ο Ρώσος μεγιστάνας Roman Αbramovits ήταν από τους πρώτους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Καταλύτης στην απόφαση της χρυσής κληρονόμου για την αξιοποίησή του στάθηκε ο σύζυγός της, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον Σκορπιό πριν από περίπου δύο χρόνια και μάλιστα είχε δηλώσει ενθουσιασμένος με το φυσικό κάλλος του νησιού.

Το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι σκεφτόταν όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο της συγκεκριμένης επένδυσης, ώσπου στενός φίλος από τον κύκλο του Αλβάρο τους έπεισε πως πρέπει να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση της κατασκευής ενός επίγειου παραδείσου, που θα χαρίσει στον Σκορπιό την παλιά του αίγλη.

Τόσο η πυκνή βλάστηση και τα σμαραγδένια νερά όσο και η θρυλική ιστορία του νησιού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του Ελληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση, μπορούν να το κατατάξουν άνετα στα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα του κόσμου, δεδομένου ότι κάθε χρόνο δεκάδες θαλαμηγοί αράζουν γύρω του, αφού η πρόσβαση σε αυτό απαγορεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες κινήσεις της Αθηνάς και του Αλβάρο έχουν να κάνουν με την ανακαίνιση της βίλας του Ωνάση, όπου στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του κόσμου, ενώ στα σχέδιά τους είναι και η ανέγερση μιας επιπλέον πολυτελούς έπαυλης. Αρχική τους σκέψη είναι η ενοικίαση του νησιού, αφού με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορούν αλλά και δεν τους συμφέρει να το πουλήσουν.

Πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική επενδυτική κίνηση, αφού, όταν υλοποιηθεί, η Αθηνά δεν θα χάνει πλέον χρήματα για τη συντήρηση του Σκορπιού, καθώς σήμερα είναι υποχρεωμένη να πληρώνει είκοσι πέντε άτομα προσωπικό που συντηρούν το νησί και τους τάφους των προγόνων της. Επιπλέον, η λειτουργία του νησιού ως πολυτελές τουριστικό θέρετρο αναμένεται να αποφέρει στο ζευγάρι πολύ υψηλά κέρδη, καθώς, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα αποτελέσει πόλο έλξης για μεγιστάνες.

Η σημερινή αξία του νησιού είναι ανεκτίμητη τόσο λόγω του θρύλου που το συνοδεύει όσο και για το αξεπέραστο φυσικό του κάλλος. Αξίζει να σημειωθεί πως την εποχή που ζούσε ο Σμυρνιός μεγιστάνας η φήμη του Σκορπιού είχε απλωθεί έως τα πέρατα του κόσμου και οι φωτορεπόρτερ κοπίαζαν προκειμένου να τραβήξουν μια αποκλειστική φωτογραφία των εξεχουσών προσωπικοτήτων που φιλοξενούνταν κατά καιρούς στο νησί.

(Πηγή: www.madata.gr)