Φασιστική επίθεση στα Γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λευκάδα

Στις 29/08/2011,τα γραφεία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη Λευκάδα δέχθηκαν επίθεση από φασιστική ομάδα, γράφοντας με σπρέι «ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΦΩΤΙΑ».

Δυστυχώς ανάλογα φασιστικά συνθήματα έχουμε δει τους τελευταίους μήνες σε χωριά της νότιας Λευκάδας. Το παραπάνω γεγονός δεν αποτελεί μεμονωμένη επίθεση στο χώρο της αριστεράς ούτε περιορίζεται στην περιοχή της Λευκάδας.

Αποτελεί ευρύτερη συνιστώσα τρομοκρατίας στα κινήματα και τα πιο πληττόμενα και εκμεταλλευόμενα κομμάτια της κοινωνίας όπως είναι οι μετανάστες. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Τα ρατσιστικά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η απαγόρευση του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στον Αγ. Παντελεήμονα από τον Καμίνη, οι στημένες επιτροπές αγανακτισμένων πολιτών.

Η έξαρση των παραπάνω φαινομένων προωθείται από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς με τη συναίνεση ΝΔ ΛΑΟΣ και την πλήρη σύμπραξη της αστυνομίας. Μέσα στην οικονομική κρίση που υπάρχει, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα παρουσιάζοντας ότι το πρόβλημα είναι οι μετανάστες, οι ισλαμιστές, τα συνδικάτα, τα σωματεία, οι απεργίες, οι καταλήψεις.

Ο πραγματικός υπεύθυνος είναι η ίδια η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Οι επιλογές τους έχουν οδηγήσει σε εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, σε κατάργηση εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, σε διάλυση νοσοκομείων, σχολείων, κοινωνικών αγαθών, περιθωριοποίηση και απαξίωση της νεολαίας και των εργαζομένων.

Είναι καθήκον όλων μας να αντισταθούμε σε τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες και αντιλήψεις που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι οδηγούν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα με καταστροφικές συνέπειες για τον ίδιο τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Δεν τρομοκρατούμαστε από νοσταλγούς του ναζισμού ούτε στις γειτονιές, ούτε στις πλατείες, ούτε στους χώρους δουλειάς. Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις 10/09 στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ απέναντι στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.

  • Όλοι στο συλλαλητήριο 10/09 στη ΔΕΘ ενάντια στην κυβέρνηση με τα ακροδεξιά της δεκανίκια, ενάντια σε ΕΕ, ΔΝΤ.
  • Καμία ανοχή στους νεοναζί – Εκτός νόμου οι συμμορίες των φασιστών – Όχι στα ρατσιστικά και φασιστικά πογκρόμ.

Στο νησί μας χτίζουμε γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης και όχι εστίες μίσους!!

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

(Πηγή: www.kolivas.de)