Δηλώσεις Χρυσοχοϊδη για τα πιστοποιητικά του Ρωσικού Νηογνώμονα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προέβη στην εξής δήλωση:

«Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τα πιστοποιητικά κλάσης που παρέχει ο Ρωσικός Νηογνώμονας σε ορισμένα πλοία, θέμα που ήδη διερευνά η Δικαιοσύνη. Επειδή πάνω απ’ όλα βάζουμε την ασφάλεια των πολιτών, την αξιοπλοΐα των πλοίων και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι μονόδρομος για εμάς η άμεση ακινητοποίηση των πλοίων αυτών.

 

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου έλαβαν εντολή και δουλεύουν σε 24ωρη βάση ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα και πολύ σύντομα να δοθούν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Για το λόγο αυτό, έχουμε ήδη λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να ενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες έκτακτης επιθεώρησης πλοίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, με την υποστήριξη εξωτερικών επιθεωρητών.

Επειδή είμαστε μια χώρα όπου οι νόμοι λειτουργούν και πρέπει να λειτουργούν προς κάθε κατεύθυνση, προχωρούμε άμεσα σε καταγγελία του Ρωσικού Νηογνώμονα σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και ταυτόχρονα σε διακοπή της σύμβασής του σε πρώτη φάση για ένα μήνα, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβασή του.

Ταυτόχρονα, ήδη από σήμερα το πρωί οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποιούν έλεγχο για τις συνθήκες εισόδου και δραστηριοποίησης του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα.

Τέλος, ανασυντάσσουμε πλήρως την εθνική νομοθεσία μαζί και την αρμόδια για την επιθεώρηση πλοίων υπηρεσία. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, εφαρμόζοντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές που υπάρχουν διεθνώς».

(Πηγή: www.kolivas.de)