Αρκούδι: ο μελλοντικός Σκορπιός;

Το Αρκούδι είναι ένα ιδιωτικό νησί 4,2 τ. χιλιομέτρων και βρίσκεται πολύ κοντά στη Λευκάδα (3 μιλιά) και στην Ιθάκη (4,5 μίλια). Κοντά του είναι και ο Σκορπιός, το ιδιωτικό νησί του Ωνάση. Τοποθετημένο σε στρατηγικό σημείο στο κέντρο του εσωτερικού αρχιπελάγους του Ιονίου, έχει γρήγορη πρόσβαση στα γύρω νησιά. Διαθέτει αμμώδεις παραλίες και απόμερους όρμους, για όλες τις προτιμήσεις. Το πλάνο για τη μελλοντική μορφή του νησιού είναι ήδη έτοιμο και παρουσιάζεται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα “Arkoudi Private Island”. Οι ιδιοκτήτες υπόσχονται ένα πολυτελές μέρος για λίγους, με όλες τις ανέσεις, την ηρεμία και την ασφάλεια ( κάμερες, ραντάρ, ηλεκτρονικούς αισθητήρες και 24ωρη περιπολία των φυλάκων) που θα μπορούσαν να ζητήσουν. Οι βίλες που θα χτιστούν, αναμένουν αγοραστές, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι, μαζί με τους καλεσμένους τους, που θα έχουν πρόσβαση στο νησί. Οι πολύ-εκατομμυριούχοι αγοραστές δεν θα ενοχλούνται από δημοσιογράφους και φωτογράφους, αφού η είσοδός τους στο νησί θα απαγορεύεται.

Εκτός από τις βίλες και ένα ξενοδοχείο 7 αστέρων, το οποίο θα περιλαμβάνει μπαρ, γκουρμέ εστιατόριο και βίλες με ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες, το νησί θα διαθέτει επιπλέον διάφορες εγκαταστάσεις, που εκτός από τις απαραίτητες (καλώδια για ηλεκτρισμό, τηλέφωνο, πιάτα δορυφορικής τηλεόρασης, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευση σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων) κάποιες από αυτές θα είναι: εμπορικό κέντρο στο λιμάνι, διοικητικό γραφείο, λιμενικές αρχές, σταθμός ασφάλειας, τράπεζα, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, μπαρ και μια μεγάλη ποικιλία μαγαζιών. Επίσης, ιατρικό κέντρο πλήρως εξοπλισμένο για επείγοντα περιστατικά, ανοιχτό θέατρο, κινηματογράφο και τρεις εκκλησίες για διαφορετικά θρησκεύματα, στις οποίες θα τελούνται και γάμοι.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στις εγκαταστάσεις αναψυχής και κυρίως στον αθλητισμό. Θα δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο με 20 γήπεδα τένις, γήπεδα σκουός, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που θα περιβάλλεται από τμήμα στίβου, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ, μπάντμιντον, μπιτς βόλεϊ, ένα γήπεδο μπόουλινγκ και ένας αριθμός από πισίνες. Ακόμα, ένα γήπεδο γκολφ 18 τρυπών, διεθνών προδιαγραφών και μια έκταση οδήγησης. Εκτός από τον υπαίθριο χώρο αθλητισμού, θα υπάρχει και εσωτερικός χώρος με γήπεδα τένις, μπάσκετ, μπάντμιντον, σκουός, μπόουλινγκ, πινγκ-πονγκ, μπιλιάρδο, αίθουσα γυμναστικής, αίθουσα χορού, σπα, θαλασσοθεραπεία, πισίνα διαστάσεων 20Χ30, ένα μπαρ και ένα εστιατόριο self-service.

Εξοπλισμένο με την τελευταία ψηφιακή τεχνολογία από τη μία, πλήρως οικολογικό από την άλλη. Ακόμα και τα κτίσματα θα είναι από οικολογικά υλικά. Για να αποφεύγεται η μόλυνση, τα αυτοκίνητα θα απαγορεύονται κι έτσι οι μετακινήσεις μέσα στο νησί θα γίνονται με ποδήλατα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα του γκολφ. Έτσι λοιπόν, ο μόνος τρόπος για να φτάσει κάποιος στο νησί θα είναι με σκάφος ή ελικόπτερο. Το νησί θα παρέχει, επιπλέον, στους κατοίκους του, τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά που θα καλλιεργούνται εκεί, προμηθεύοντας τα υπόλοιπα από εξειδικευμένους συνεργάτες εκτός νησιού.

Οι προδιαγραφές των κτιρίων είναι αρκετά αυστηρές. Όλες οι κατασκευές θα πρέπει να είναι χαμηλές (ισόγειο και πρώτος όροφος), από μπετόν, τούβλο, πέτρα και κεραμοσκεπές, ακολουθώντας το αρχιτεκτονικό στυλ του Ιονίου. Όλα τα κτίρια στο σύνολό τους, δεν θα πρέπει να καλύπτουν περισσότερο από το 5% της έκτασης του νησιού, με μέγιστο αριθμό κατοίκων και προσωπικού, 3.000 άτομα.

Η επιτυχία του σχεδίου είναι δεδομένη, όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες, αφού ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση από πολύ-εκατομμυριούχους. Όσοι, λοιπόν, επιθυμείτε και φυσικά, διαθέτεται τα χρήματα για να αγοράσετε ένα οικόπεδο ή μια βίλα στο Αρκούδι, πρέπει να βιαστείτε γιατί ο αριθμός είναι περιορισμένος. Πρέπει, επίσης, να γνωρίζετε ότι σαν αγοραστές θα πρέπει να πληρείτε κάποια συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να εγκριθείτε από την Επιτροπή Ιδιοκτητών!

Μπορεί να φαντάζουν ουτοπικά όλα αυτά, σε μια οικονομική περίοδο που δεν είναι και η καλύτερη ούτε για την Ελλάδα αλλά ούτε και για τις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης και την Αμερική, αλλά αν το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί εν τέλει, θα το ανακαλύψουμε στο μέλλον. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι μια τέτοια επιχειρηματική επένδυση θα ωφελήσει οικονομικά και τη Λευκάδα αλλά και τα γύρω νησάκια.

(Πηγή: www.ithacanews.gr)

Δείτε και : www.arkoudiprivateisland.com