Εξελέγη στην 5μελή εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΔ ο δήμαρχος Μεγανησίου κος Ζαβιτσάνος

Συνεδρίασε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, που προέκυψε από τις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να εκλέξει Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η εκτελεστική επιτροπή
Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.
Γραμματέας ο Σπυρίδων Ματιάτος.
Πλην των τριών την Εκτελεστική Επιτροπή συμπληρώνουν οι: Ξενοφώντας Βεργίνης και Ευστάθιος Ζαβιτσάνος (Δήμαρχος Μεγανησίου)
Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ είναι 15μελες, ενώ η εκτελεστική επιτροπή 5μελής.

Το Εποπτικό Συμβούλιο
Παράλληλα σε Σώμα συνήλθε και το Εποπτικό Συμβούλιο
Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Σπυρίδων Κροκίδης
Γραμματέας ο Γεράσιμος Ανυφαντής και
Μέλος ο Σπυρίδων Ρεκατσίνας.

Τρεπεκλής: Η Τ.Α χρειάζεται ένα ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο, που θα διεκδικήσει για τα Ιόνια νησιά
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής προέδρου και εκτελεστικής επιτροπής στην ΠΕΔ Ιονίων, η οποία αποτύπωσε τη βούληση του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτή εκφράστηκε και στη Γενική Συνέλευση, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Οργάνου, Γιάννης Τρεπεκλής, ευχαριστώντας όλους για τη συμμετοχή τους και συγχαίροντας όσους εκλέχθηκαν στις νέες θέσεις ευθύνης του Οργάνου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τρεπεκλής ανέφερε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφυδατώνεται καθημερινά από την κεντρική εξουσία και χρειάζεται ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο, που θα διεκδικήσει και θα πετύχει όσα δικαιούνται τα Ιόνια Νησιά».
Ο νέος πρόεδρος ζήτησε συνεργασία από όλους για να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων και ενημέρωσε ότι την αμέσως επόμενη ημέρα θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου για να δουν από την αρχή τους άξονες ανάπτυξης των Ιονίων Νήσων. «Εμείς ως ΠΕΔ θα διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική για τα νησιά μας, μια πολιτική ανάπτυξης, μέσα από την σωστή διαχείριση του ΕΣΠΑ και των χρηματοδοτικών προγραμμάτων», εξήγησε ο κ. Τρεπεκλής.

(Πηγή: www.corfupress.com)